Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015

December 21, 2015


First of all, saya nak ucapkan terima kasih kepada penganjur sebab sudi ajak saya untuk join contest ni...[sebenarnya aku pun dua tiga-dua tiga jugak nak join] sebab baca syarat dia, mak aih! Bapak panjang! Plus aku macam tak confident je nak join...tapi, tuah manusia siapalah yang tahu iya dak?
So here we go....

Untuk nama domain yang bakal dipilih; adalah yuhaadie.com...
Malas aih nak pikir nama lain...boleh pulak camtu kan? sebab dia dah jadi macam identiti saya di alam maya ni. Bertahun tau nak cipta identiti ni dalam google...[padahal baru je start blogging tahun lepas...cyeh!]

yuhaadie ni nama saya jugak..cuma digempa bumikan susunannya hingga terhasillah yuhaadie...(dan biasanya siapa yang kenal saya atas talian, bila jumpa akan guna nama yuha) yuha pun saya pandang, sofie pun saya toleh...jangan risau, itu sekadar nama je...


Tujuan blog?
Saya suka orang baca tulisan saya. Kalau ada orang bagi feedback, lagi saya eksaited! Untuk blog ini saya gunakan untuk ceritakan tentang pengalaman personal lah...sebab hal-hal informatif saya banyak share dekat blog lagi satu (zonepoyo.com). Kalau blog ni, meraban je lebih...

Istilah dunia dihujung jari takkan muncul kalau takde blogger yang kongsikan pengalaman mereka, atau ilmu yang mereka ada. Kalau setuju sila angguk...maka saya nak jugak jadi sebahagian komuniti yang memberi pengalaman kepada yang tak pernah mengalami. 

Memandangkan empat tahun lagi tahun 2020, sukalah saya harapkan blog ni akan digunakan kearah menjalinkan ukhwah silaturrahim antara bloggers...sape tahu masa jalan-jalan kat mall ke pasar malam ke rupanya yang ada kat situ adalah rakan blogger kita...kan dah terjalin ukhwah tu..sedar tak sedar rupanya kita semua saling mengenali...maka ber’hai-hail’ah kita....betapa terujanya jumpa orang yang kita kenal melalui tulisan...paling best kalau jumpa jodoh dalam blog! hahahaha (okeh ini dah out of topic!)

Maju blogger infinity!

Title blogger takkan jatuh walaupun tak bernaung bawah blogspot...jangan risau..
Nak jugak tukar free kepada dot com? Jomlah join contest ni!

p/s: cuak giler nak join contest ni sebenar...rasa macam kena viva pun ada gak...best of luck untuk semua peserta yang dah tersenarai....[aku yang baru join ni, tak taula apa jadi...]

Minta jasa baik untuk klik sini 


Danke!

Kontest SEO MYiDEAKiNi.com 2015- Impian Memiliki Domain Sendiri di anjurkan oleh MYiDEAKiNi.com dan penaja utama dari Zul & Azizi Pets Centre.

16 comments

  1. good luck k! hihi. sy pun ada join jugak contest ni. harap2 ada tuah jugak hehe

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Yuhaadie...

    Terima kasih atas sokongan & penyertaan. MYiDEAKiNi telahpun review artikel ini cuma belum patuhi syarat untuk dapatkan KONTEST ID... Sila baca syarat tu yer untuk melayakkan penyertaan serta tersenarai dalam kontest. Kerjasama anda amat dihargai. Terima kasih.... :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak! my bad....okeh okeh saya cuba completekan ye..#sorry

      Delete
  3. Alhamdulillah...sila semak email untuk dapatkan KONTEST ID...Guna KONTEST ID untuk undian kategori TOP MYUNDi....Penyertaan anda sudah tersenarai dalam kontest.. MYiDEAKiNi ingin ucapkan semoga berjaya dalam SEO yer...Nak tahu keputusan semasa boleh lihat di group komuniti G+ nanti.... :-D

    ReplyDelete
  4. Good luck...moga lengkap syarat...rezeki milik SA...amin..

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.