Rant on Matahari #2

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Matahari…

Masa aku sem dua, kitaorang ada field site astronomy. Masa tulah aku korbankan mata aku yang sedia rabun+silau tahap langit ketujuh ini demi selesaikan tugasan tu. Habis je semester dua, pergilah buat speck mata baru..mak aih! Terkejut bukan kepalang bila diberitahu yang power aku almost +-900…nganga sekejap….

Dan power tu aku masih guna sampai sekarang…nak turun memang lambat lah..
[even banyak produk mata sekarang ni, tapi aku old school…makan je carrot..tengok benda hijau..itupun jarang buat…sebab tu power lambat turun..]

Takpelah, ni bukti yang untuk meraih sesuatu, kita perlu korbankan sesuatu.


Aku nak markah bagi subjek astronomi maka aku perlu korbankan mata aku. Adil!

sambungan dari “Rant on Matahari #1
next series

Keep reading on

“Don’t read!”

See!!! Hangpa degil na, aku dah habaq jangan doq baca! eh, pasai pa pulak kami …

Movie of the Month

Bulan Mei ni adalah bulan paling banyak aku ke wayang…(3 kali je pun!) Lebih pada satu …

Hidup seorang ambivert

Dear readers, Hari ini aku telah selamat keluar dari Gua Wakanda Mahismati (gelaran bagi rumah …

Decluttering craps

Entri ini bukanlah tips untuk menjadi seorang minimalis ataupun teknik untuk membuang segala barang yang …

Captain Philips: Based on true story

Captain Philips adalah salah satu movie Tom Hanks yang bermain dengan perasaan penonton. Dalam cerita …

End-Year Blog Missions

Selepas beberapa tahun membuat research, naluri aku kuat mengatakan tahun ini adalah tahun pembuktian yang aku …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *