Rant on Matahari #2

December 26, 2015

Matahari...

Masa aku sem dua, kitaorang ada field site astronomy. Masa tulah aku korbankan mata aku yang sedia rabun+silau tahap langit ketujuh ini demi selesaikan tugasan tu. Habis je semester dua, pergilah buat speck mata baru..mak aih! Terkejut bukan kepalang bila diberitahu yang power aku almost +-900...nganga sekejap....

Dan power tu aku masih guna sampai sekarang...nak turun memang lambat lah..
[even banyak produk mata sekarang ni, tapi aku old school...makan je carrot..tengok benda hijau..itupun jarang buat...sebab tu power lambat turun..]

Takpelah, ni bukti yang untuk meraih sesuatu, kita perlu korbankan sesuatu.

Aku nak markah bagi subjek astronomi maka aku perlu korbankan mata aku. Adil!



sambungan dari "Rant on Matahari #1"
next series

2 comments

  1. Berbaloi dgn apa yg dikorbankan ^^ .. moga diberi kesihatan yg baik :)

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.