Blog Addicted!

December 19, 2015

Holla!
Korang pernah tak tersengih sendiri bila baca comment dari pembaca blog korang? Atau rasa moody bila takde orang comment, atau rasa kosong bila takde pengunjung? Atau paling sadisnya rasa give up bila takde peningkatan dalam blog...yang paling sedih tahap gaban sekali adalah...blog korang tak pernah menang apa-apa segmen, giveaway atau contest.

Ha, kalau pernah korang mesti berhati-hati sebab mungkin korang dah kena virus blog. Virus ni tiada penawar, melainkan korang ada ubat anti-blogging. Ramai blogger bagi tujuan dia berblogging disebabkan suka-suka, suka menulis, suka membebel, isi masa lapang dan antara paling popular sekali sebab kongsi pengalaman, informasi, tutorial dan isi hati. Isi hati pun ada jugak ke?

Ada....jangan kata takde, Cuma dia macam double meaning la sikit, kalau baca tu kena hadam berkali-kali..dan biasanya entri isi hati ni orang jarang komen, silent reder pun okey. Takut komen karang, tak kena pulak...sape pernah rasa macam ni? angkat tangan sikit....okay kita sama!

Pinjam gambar...
Simptom ketagihan pada blog ni juga berlaku pada semua laman sosial. Ia bergantung atas minat seseorang tu cenderung pada laman yang mana satu. Samada you tube, vine, insta, tumblr, twitter dan banyak lagi yang tak tersenarai. Paling cepat famous selalunya apa korang rasa? Pendapat personal akulah kan,  mungkin youtube. 

Sebab apa? Sebabnya utuber atau vlogger ni confirm-confirmlah memiliki muka yang handsome, cantik, suara sedap dan confidency level yang sangat tinggi sebab berani bercakap dengan kamera. Pergh, kameralah paling fobia nak hadap. (Eceh! Konon....). bila dah famous kat utube, orang mesti cari link yang berkaitan milik si vlogger tadi. Extra bila dia ada blog.

Vlog+blog = artis media sosial. Selalu masuk ‘shout awards’ pulak. Pergh! Memang gempak r diorang...

Antaranya korang mesti kenal punya. Contoh paling besar adalah Matluthfi90 dan Maria Elena

MatLuthfi
Maria Elena
(mungkin ramai lagi, tapi yang obviously depa ni la...) sampai sekarang aku ingat dialog video-video matluthfi....^_^!

Kesimpulannya, kita semua suka bila ada sokongan. Followers, fan dan apa jua gelaran tu semua menunjukkan betapa tanpa diorang, kita takde makna. Takde kot. Null! So disini aku nak ucapkan tahniah kepada korang yang sudah lama berkecimpung dalam dunia blog dan masih setia berblog walau busy mencecah sejuta k/j dan terima kasih kepada mereka yang sudi bagi sokongan kepada blog ini. Semoga kekal menyokong walau siapa pun kita.


Besarlah harapan saya, yang dunia blog ini akan terus kekal dalam keadaan aman dan harmoni. And they live happily ever after...the end!

Tetiba aku rasa macam bagi ucapan plus bedtime story pulak! 

17 comments

  1. zzz....*tertidur skjap sbb baca bedtime story..
    Hahah..gurau..sangat setuju dkt apa awak tulis tu ^_^

    ReplyDelete
  2. ade la jgk moody tu bila blog jd krik3. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? tapi setakat ni masih dapat dikawal lagi..^_^

      Delete
  3. Hahahahaahah .. tetiba rasa mcm dh dpt virus :D dan kita geng sebab hapai dialog video mat luthfi >v<

    ReplyDelete
  4. Hahahahahaahahahah .. tetiba rasa dh dpt virus :D kita geng sebab hapai dialog matlutfi >v<

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni mesti kes tak perasan sampai komen 2 kali...hu6
      ^_^!

      Delete
  5. rase nya aku dah tak termasuk dlm kategori blog addicted dah. sbb ak dah x amik port dlm hal sume di atas.

    bg menjawab persoalan anda. idea nak tulis entry dah ade, cuma belum berkesempatan nak tulis je lagi. bulan 12 ni busy sket. bulan 4 nanti baru update agaknya. wakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. good to hear that...^_^

      bulan 4? lama tu...(kenapa bulan 4?)

      Delete
  6. SR dah kena virus blog! Sehari tak buka blog rasa lain macam, apatah lagi kalau tak update blog. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...hati2 SR..virus ni xde penawar tau...
      ^_^

      Delete
  7. antidote dengan menulis
    deep for the bedtime story
    penerangan entry untuk diterangkan...thumb up.
    #blogwalking
    #sudisinggahsemula
    #SM

    ReplyDelete
  8. antidote dengan menulis
    deep bedtime story hehe
    thumb up for your entry this time

    #blogwalking
    #SM

    ReplyDelete
  9. thumb up
    teruskan usahamu

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.