Blog Addicted!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
I heart Ramadhan 1440H
Peluang
Endgame dan Hantu Kabel
Move On zillion time
Holla!
Korang pernah tak tersengih sendiri bila baca comment dari pembaca blog korang? Atau rasa moody bila takde orang comment, atau rasa kosong bila takde pengunjung? Atau paling sadisnya rasa give up bila takde peningkatan dalam blog…yang paling sedih tahap gaban sekali adalah…blog korang tak pernah menang apa-apa segmen, giveaway atau contest.

Ha, kalau pernah korang mesti berhati-hati sebab mungkin korang dah kena virus blog. Virus ni tiada penawar, melainkan korang ada ubat anti-blogging. Ramai blogger bagi tujuan dia berblogging disebabkan suka-suka, suka menulis, suka membebel, isi masa lapang dan antara paling popular sekali sebab kongsi pengalaman, informasi, tutorial dan isi hati. Isi hati pun ada jugak ke?
Ada….jangan kata takde, Cuma dia macam double meaning la sikit, kalau baca tu kena hadam berkali-kali..dan biasanya entri isi hati ni orang jarang komen, silent reder pun okey. Takut komen karang, tak kena pulak…sape pernah rasa macam ni? angkat tangan sikit….okay kita sama!

Pinjam gambar…
Simptom ketagihan pada blog ni juga berlaku pada semua laman sosial. Ia bergantung atas minat seseorang tu cenderung pada laman yang mana satu. Samada you tube, vine, insta, tumblr, twitter dan banyak lagi yang tak tersenarai. Paling cepat famous selalunya apa korang rasa? Pendapat personal akulah kan,  mungkin youtube. 

Sebab apa? Sebabnya utuber atau vlogger ni confirm-confirmlah memiliki muka yang handsome, cantik, suara sedap dan confidency level yang sangat tinggi sebab berani bercakap dengan kamera. Pergh, kameralah paling fobia nak hadap. (Eceh! Konon….). bila dah famous kat utube, orang mesti cari link yang berkaitan milik si vlogger tadi. Extra bila dia ada blog.
Vlog+blog = artis media sosial. Selalu masuk ‘shout awards’ pulak. Pergh! Memang gempak r diorang…
Antaranya korang mesti kenal punya. Contoh paling besar adalah Matluthfi90 dan Maria Elena

MatLuthfi
Maria Elena
(mungkin ramai lagi, tapi yang obviously depa ni la…) sampai sekarang aku ingat dialog video-video matluthfi….^_^!

Kesimpulannya, kita semua suka bila ada sokongan. Followers, fan dan apa jua gelaran tu semua menunjukkan betapa tanpa diorang, kita takde makna. Takde kot. Null! So disini aku nak ucapkan tahniah kepada korang yang sudah lama berkecimpung dalam dunia blog dan masih setia berblog walau busy mencecah sejuta k/j dan terima kasih kepada mereka yang sudi bagi sokongan kepada blog ini. Semoga kekal menyokong walau siapa pun kita.

Besarlah harapan saya, yang dunia blog ini akan terus kekal dalam keadaan aman dan harmoni. And they live happily ever after…the end!

Tetiba aku rasa macam bagi ucapan plus bedtime story pulak! 

Keep reading on

Any thought?

0 thoughts on “Blog Addicted!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading