10 Soalan dari 'Lavender Bintang Luna'

December 14, 2015

Holla kak shikin Razali!
Terima kasih sebab tag saya...kebetulan hari ni seruan angin rajin tu baru je menyapa, maka saya akan jawab soalan-soalan tersebut. Maaf diatas memelayukan nama blog akak....^_^!

Soalan yang diberi adalah:


1- Saya ni dah tak larat nak kenalkan diri kak...tapi sebab akak tanya saya cuba jawab k? 

Sofie tu saya, saya tu Sofie. Kalau citer kartun ada Sofia the first, saya pulak Sofie the Forth! Ini versi epic black semualah, bukan comel-comel tau. Orang yang tak kenal selalu akan cakap saya garang. So, boleh bayang tak watak Sofie the forth versi garang?

Kalau nak tau lagi boleh baca kat sini, sini, sini dan sini... 

2- Semua kenangan tak pernah luput. Nak yang mana..masa kecik ke masa baru nak up ke, masa kat U?
Kalau masa kecik - tragedi tangga, kaca masuk mata, tasbih masuk hidung, kepala tersekat...etc etc
Kalau masa baru nak up - buat show, join performing arts, kena banned ustazah..etc etc
Masa kat U - cliche drama melayu...hahahaha...
(tetiba sengih sorang bila cerita soal kenangan...)

3- Pencapaian terbaik setakat ni? Entahlah, rasa macam masih banyak benda lagi tak tercapai....maklumlah rendah...

4- Tak nak semua. Nope! Tak minat...#sorry

5- Jurnal akak banyak informasi yang saya sendiri pun tak habis baca lagi....hehehehe

6- Hitam! just perfect.

7- Biography-Inspirasi-Thriller- Fiksyen-
Sebab apa minat? No reason!

8- Kehidupan yang mana satu? yang baik ke, yang inspirasi ke, yang realiti ke, yang kurang baik?
Dari sisi lain idola saya- Uwais Al-Qarni
sisi lain pulak- Zahariz Khuzaimah
sisi lain lagi- Justin Bieber,
sisi lain lagi- Pyan...hahahahah

9- Kak shai! sebab dia penulis novel soalnya hati...(tak habis-habiskan?)

10- Iceland!


Okay! tamat sudah sesi jawab soalan..happy reading!

20 comments

  1. Haha..smpai dah penat nak knalkan diri..msti dh byk kali prknalkan diri ni..
    icelnd ! best!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. haa...dah lama ye? nanti kita tag2 nak jwb x?

      Delete
  3. Alhamdulillah, terima kasih kerana sudi jawab soalan akak, Sofie.. Sofie nie mesti cute mcm Sofia The First, kan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kak...my pleasure..^_^
      cute? mana ade...rimau disini ni...

      Delete
  4. i just love to read all your entry sofie. :)
    Rasa dekat di hati. Kot?
    kekekeke.....Puyusss ioll..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya kak? wah, terharunya....thanks kak nad!
      ah, puyuss tak puyus kita letak tepi...^_^

      Delete
  5. Tasbih masuk hidung paling win :)

    ReplyDelete
  6. Ala.. awak dh ditag ek.. tak kira cikla nak tak awk juga.. hehe


    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/12/jawapan-kepada-10-soalan.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikla tag kita? okeh, takpe...kita jawab punya!
      makaseh tag cikLa!
      ^_^

      Delete
  7. kenangan masa kecik tu mmg xkan luput.. mst lasak nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...^_^
      lasak tu tandanya ada semangat belajar..

      Delete
  8. kena banned ustazah? sebab? haha...

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.