10 Soalan dari CikLa!

December 15, 2015

Holla! 
Hari ni aku kena tag oleh CikLa dengan 10 soalan 'maut' beliau.

"Ish, apa cakap pasal maut, maut ni..."
"Ala, maut...'Mesra Abadi Untuk Tersayang'lah..."
"Ooooo...."

(Maaf, entri aku sejak dua menjak ni menjawab soalan je...kalau korang ada soalan, baik guna peluang ni untuk bagi soalan bebanyak sebab aku tengah ada mood nak menjawab...^_^) 

Okay, soalan dari CikLa adalah:



1- Why CikLa, why?? kenapa perkenalkan diri....http://matcuoi.com
 Saya Sofie. Sofie tu saya.  Masih student dan single. Sekarang tengah praktikal. (dush...lamanya praktikal ni...bilalah nak habis...) Belajar bidang geomatik, yang buat saya berfikir berjuta kali tentang masa depan..

2- Secara serius 2014. Secara main-main 2011. Cerita panjang dekat siri 'Aku dan Blog' (1,2). Kenapa blog? because blog make my day! [Mungkin siri-siri tu akan diupdate setiap tahun...insyaAllah]

3- Down masa awal blogging?-hurm..takde readers kot! ha'ah...bila reader pun takdak manalah komen nak ada kan? 

4- Rasa happy? bila pembaca bagi feedback! memang kalau hari tu tak senyum, bila baca komen, terus senyum sampai langit kau!

5- [ni kalau related family baca konfem kena bahan nih...]. So, jawapan selamatnya, takde kot!

6- Tabiat pelik saya banyak! Tapi paling susah nak tinggalkan adalah mewujudkan watak-watak novel dan movie, dan sewaktu dengannya dalam realiti. 

7- Tengok jam! Kalau masih awal, sambung balik tido...[jangan ikut tabiat ni, orang patut bangun-bangun terus baca doa bangun tido,,,,ini tidak,...ish6]

8- Semua binatang menggelikan. mungkin geli tu tak sampai tahap fobia...kalau alami baru tau kot!

9- Paling "adore"? Banyak! pilihan yang sukar sebab semua ada sisi masing-masing...erm....overallnya...mungkin...masih tak dapat buat keputusan..*sigh!*

10- hahahahahha..yang ini sumpah tak tahan nak gelak...sorry cikLa!...saya tak pernah mengalami semua situasi atau rasa macam tu lagi setakat hidup ni...aduhai.....

Fuh! siap sudah menjawab 10 soalan CikLa..akhirnya! 
Thanx for reading!



p/s: dulu housemate aku pernah cakap, yang orang tak pernah bercinta itu 'loser'..adakah benar itu wahai pembaca budiman?...
[kalau ya, aku rela jadi 'loser' dari dipermainkan, kalau 'tidak' akulah juara! hahahahahaha]

12 comments

  1. ooo baca komen senyum sampai langit eh..sofie minum kapal api rilek je senyum je sampai bulan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...kalau boleh nak senyum sampai pluto cik Ros..
      ^_^

      Delete
  2. Lebih baik loser dari dipermainkan. Sangat betul.

    ReplyDelete
  3. Hihi... Thanks SOFIE sbb sudi jwb soalan ku itu...

    ReplyDelete
  4. Terasa lama praktikal tu, Best tak geomatik ni? heheh

    ReplyDelete
  5. bila bangun pagi, tutup alarm dulu..pastu kalo tengok awal lagi tidur kejap..bangun sekali lagi tengok2 dah lewat nak p kelas..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? alarm ni just bagi tanda yang hari tu masih awal...

      Delete

© SOFIEADIE. Design by FCD.