Kerna-Mu aku hidup

tanpa-Mu, aku hanya sang ranting di sahara….

Sertai Orang Mencipta Realiti!

Realiti itu tak sama macam yang kita impi, lagi-lagi bila masih ditakuk penyu…

Memperkenalkan ORANG

ORANG adalah satu projek podcast yang dikendalikan oleh sofieadie dan secara rasminya telah dilancarkan pada Muharram 1441H. Bertemakan "Kerna-mu aku hidup", ORANG menerbitkan episod barunya pada setiap hari *Isnin.

Kategori Dalam Blog

Kenali Sofieadie

Dia adalah seorang manusia yang suka menulis, tapi tak pernah terbit buku. Dia suka makan, tapi nak kurus. Suka luangkan masa dengan tidur dan berangan sampai ke Kosmos sambil belek Pinterest serta baca memes. Senang cerita dia manusia ambivert, INFJ, Sagitarian yang hidup di Midgard dan C-53. Blog adalah satu dunia pelarian seorang sofie bila dia nak berinteraksi dengan Asgardian.

Orang

Entri Terbaru 

Projek Tepi Jalan

Follow my blog with Bloglovin Hari ke-15. Rasa macam baru semalam hari pertama. Tak sangka dah dua minggu. Dalam dua minggu tu pulak bermacam cerita berlaku. Memandangkan kali ni sudah

Cerita penuh »

Tinggal Realiti

Usai memasak ikan masin dan menumbuk sambal belacan untuk dijadikan santapan tengah hari itu, aku jenguk phone. Oh, yeah ada satu whatapps urgent dari manusia yang kalau boleh aku mahu

Cerita penuh »

Tinggal Realiti

Usai memasak ikan masin dan menumbuk sambal belacan untuk dijadikan santapan tengah hari itu, aku jenguk phone. Oh, yeah ada

Cerita penuh »

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top