Kerna-Mu aku hidup

tanpa-Mu, aku hanya sang ranting di sahara….

Sertai Orang Mencipta Realiti!

Langgan untuk mendapat pelbagai tips, freebies & isu eksklusif Orang, hanya untuk anda

Memperkenalkan ORANG

ORANG adalah satu projek podcast yang dikendali oleh sofieadie secara rasmi bermula pada Muharram 1441H. Bertemakan "Kerna-mu aku hidup", ORANG menerbitkan episod barunya pada setiap hari *Isnin.

Kategori Dalam Blog

Kenali Sofieadie

Dia adalah seorang manusia yang suka menulis, tapi tak pernah terbit buku. Dia suka makan, tapi nak kurus. Suka luangkan masa dengan tidur dan berangan sampai ke Kosmos sambil belek Pinterest serta baca memes. Senang cerita dia manusia ambivert, INFJ, Sagitarian yang hidup di Midgard dan C-53. Blog adalah satu dunia pelarian seorang sofie bila dia nak berinteraksi dengan Asgardian.

Orang

Entri Terbaru 

Tragedi Zuhal

Memang betullah kan semua orang akan tinggalkan kau. Tak kira cepat atau perlahan, penghujung hidup kelak, kau memang bersemadi sendirian. “Aku rasa macam nak join kelas pengurusan jenazah…” Air dihirup

Cerita penuh »

Reinkranasi sebuah kehidupan

Februari 2020. Satu bulan reinkranasi bagi setengah orang. Misalnya, seorang dari kawan zaman diploma sudah pun bertunang. Tahniah kepada Suci! Gembira betul tengok dia dah jadi tunangan orang. Sweet ja

Cerita penuh »

Pengakhiran sebuah Januari

Selepas 31 hari berlalu dan hidup di tahun 2020 ni, there’s a few things yang aku bersyukur sangat ia hadir. Okay, okay katalah aku klise sekalipun kan, tapi semua orang

Cerita penuh »

Tragedi Zuhal

Memang betullah kan semua orang akan tinggalkan kau. Tak kira cepat atau perlahan, penghujung hidup kelak, kau memang bersemadi sendirian.

Cerita penuh »

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top