Meet the author

Sofieadie

An ambivert and  an enthusiastic dreamer who’s the words speak louder than her own voice. Currently pursue the path that intersected to her dream.

Feel free to explore all the stories in making her dreams coming into the reality. Whatever lead you to this site, may you find the answer that you searching for and have a nice life!

Sofie's project:

Didn't have enough time for formatting your Final Year Project?

Your editor buddy is here to help you. No registration needed. 

How Sofie her free time

Creating Journaling

new on the blog!

Apa yang kau sembang?

Bila dah seminggu tak up cerita, kau pun dah berkecamuk nak letak tajuk apa. Awalnya tadi nak letak "Masih Mencari", kemudian ditukar kepada "Persiagakan Carian". Bunyi seakan mahu persiaga kematian. Dan berakhir dengan "Aset dan Liabiliti" disebabkan itu isu yang bermain dalam benak fikiran kau paling dalam sehingga hari-hari kau...
Aug 07, 2019

How to Maintain a Motocross Bike

A motorcross bike is not like an ordinary motorcycle. The bike is designed for high performance, meaning it can go through all kinds of terrain. If you want your bike to serve you well in a race, you must give it the best maintenance and service possible. When your bike...
Jul 27, 2019

Plaster dan Platform B2

Ceritanya selalu tidak berkait. Ceritanya, selalu tidak habis. Jarang pernah ditemui jawapan. Selalu kepusingan mencari isi. Yang berakhir dengan ketidakpuasan hati. Mahu dimarah, dia siapa? Mahu dijerkah, aku siapa? Lelah kata jiwanya. Lelah lagi sanubari yang punya rasa. Mahu saja dicabut dan dineutral segala perisa yang telah lama membejat takhta...
Jul 23, 2019

Blend in, Stand out

Sebenarnya aku tidaklah sesegar mana untuk berkongsi teori kehidupan pada waktu begini. Tapi disebabkan otak aku tak boleh fokus sepanjang dua tiga hari ni, aku terpaksa muntahkan segalanya sebelum ia menjadi tengkorak berulat dan busuk membangkai dalam diri. Sambil mencari muzik latar yang sesuai agar idea berjalan dengan lancar, aku...
Jul 21, 2019

What is a Bridging Loan in Singapore?

If you decide to sell your home so that you can afford a new one, you may experience a period of homelessness, especially if you run into some monetary problems. Maybe you are yet to receive the proceeds from your old house, or the bank has not approved your loan....
Jul 08, 2019

What happens when you change your blog platform?

Masuk bulan Julai ni, genaplah lima bulan aku tukar platform blogging daripada Blogger ke Nexbuilder. (Sorry gais aku masih tak punya kajian dan data yang mendalam mengenai Nexcipher untuk direview, bagi peluang aku habis final dulu, then baru aku boleh bentang dan kupas isu Nexcipher ni lebih mendalam-cakap jelah kau...
Jun 28, 2019