Meet the author

Sofieadie

An ambivert and  an enthusiastic dreamer who’s the words speak louder than her own voice. Currently pursue the path that intersected to her dream.

Feel free to explore all the stories in making her dreams coming into the reality. Whatever lead you to this site, may you find the answer that you searching for and have a nice life!

Sofie's project:

Didn't have enough time for formatting your Final Year Project?

Your editor buddy is here to help you. No registration needed. 

How Sofie her free time

new on the blog!

PODCAST TRIVIA #3: TAKLUK

Salam sejahtera buat kalian semua yang masih sedia menjengah ke laman sofieadie.com. Apa cer ni? apa cer sebenarnya kau lambat publish episod ketiga ni? 3 hari! 3 hari kau postponed episod ni sofie. Kau dah kenapa? Orang naik angin gila bila dia dapat tahu kau dah tak...
Sep 19, 2019

Intern Life 2.0

Salam Hari Malaysia buat semua pembaca yang sedang ralit menjalani hari-hari kalian dengan penuh bersemangat. Minggu ini merupakan minggu terakhir kita bercuti panjang. Minggu depan, insyaAllah segalanya akan kembali pada keadaan normal. Cerita mengenai intern life 2.0 ini, so far so good, alhmdulillah. Tempat intern semuanya okay. Baik-baik saja walau...
Sep 16, 2019

Podcast trivia #2: Genre

Kabare kalian yang masih setia mendengar dan menjengah Trivia section bagi podcast Orang dalam laman sofieadie.com ini. Sepatutnya, banyak benda lain aku perlu buat. But, because of 'the habit of waiting for everything must be completely in perfect order disease', telah menyebabkan semua benda itu tertangguh dan...
Sep 12, 2019

Cerita 49 hari

Jam 0155. Instead of tidur melenakan diri disebabkan esok kena bersiap seawal mungkin untuk pergi menjalani latihan industri, aku masih sibuk menaip disini. Entah pemikiran mahu bercerita itu selalu menjengah kala lewat malam. Sedang tadi asyik menulis mengenai hari-hari yang berlalu. Rutin yang tiada kenal erti jemu untuk teruskan hidup...
Sep 10, 2019

Podcast trivia #1: Pilot

Salam kabare kalian semua pembaca budiman yang sudi menjengah laman sofieadie! Selamat datang ke section baru bagi blog ini iaitu Podcasting. Korang dah dengar belum episod sulong Orang? Untuk yang baru saja mendengar, terima kasih Orang ucapkan. Dan bagi mereka yang takde platform untuk dengar, jangan risau,...
Sep 05, 2019

Official Launch of Orang podcast on 1441H

Sepatutnya aku up entri ni semalam. Yup, semalam sempena kemasukan tahun baru Hijrah yang ke 1441. Tapi, disebabkan masalah teknikal seperti, tetiba laptop kau hang dan juga line macam siput mintak cabut nyawa, jadi semuanya tergendala. End up aku habiskan baca dengan termenung dan baca buku. Oh ya, qada' tidur...
Sep 02, 2019