Rant on Matahari #1

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Matahari…
Orang yang baru jumpa aku mesti akan tanya;

Orang baru: Power speck mata kau berapa?
Aku: Adalah dalam 800 kot!
Orang baru: Wow, tingginya! Patutlah speck kau nampak tebal dan besar…
Aku: Oh…ni sebab aku suka tengok matahari…

Sebenarnya aku tak suka pun tenung matahari, matahari tu yang dok tenung aku setiap hari…nanti kalau aku marah, ‘nangis’ je tau…siap cabut semua pokok lagi…’nangisnya’ pulak kalau siap ‘hentak-hentak kaki’ tu yang bahaya..so, untuk elak dari matahari ni ‘merajuk’, aku tak boleh nak komen apa-apa. Aku kena terima seadanya matahari tu. Even sampai boleh menaikkan power mata aku. Pasrah!

sambungan:

Keep reading on

You’re invited to ZCOOP Magazine!

Kebelakangan ni kalau korang perasan, terlalu banyak peluang dibuka kepada blogger. SushiVid, review barang, review …

Move On Edisi Ramadhan Syawal 1439H

Ini bukanlah cerita perihal move on seperti yang didambakan oleh semua orang. Ini adalah cerita …

Panas Otak!

Panas otak  Ia berlaku bila kita ada idea tapi takde ayat nak diluahkan. Boleh jadi …

Self Care On A Budget

Dua minggu lepas, aku rasa terlalu down sampaikan rasa nak harakiri pun ada. (Cepatnyalah aku …

Argh!!! Fe-me Dup-mup!!!! (FED-UP!)

*Amaran!* *Entry ini mengandungi bahasa rojak yang melampau! Sila pangkah jika tidak mahu pening* Argh!!!! Ishfish …

Day 25: Humble!

Holla!  Semua okay tak hari ni? Iya, aku pun tak okay gak sebenarnya dengan isu …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *