Segmen: Mini Giveaway By 'Si Chubby'

January 11, 2016

Klik banner untuk join!




 Apa impian korang yang sebenarnya? Apa usaha korang untuk mencapai impian tu? Kalau tidak tercapai, apa korang lakukan?

Soal tentang impian ni memang agak sukar giler nak jawab sebenarnya. Sebab aku ada baca satu buku ni dimana dia ada tulis, kalau kita ada nak buat sesuatu dan nak pastikan semua perkara tu tercapai;
"Keep it under your hat"
Sebab apa? sebab ia akan jadi lebih bermotivasi kalau kita jadi sang perahsia. Ahakz! Sudahlah.....aku dok bagi ceramah pasal impian pulak da.....

Impian sebenar? [Ada impian tipu ek?] okay, okay...aku serius...
Impian sebenar aku nak migrate ke German. Jangan tanya kenapalah. Kalau tak dapat ke German, aku target Canada. Rasa extreme giler tak impian macam ni? Choiiii! ada hati nak migrate German, negara sendiri pun tak habis jelajah...okay, bertenang semua...bertenang. Namalah impian. Impian tu probability dia haruslah senipis helaian rambut selepas makan maggi. Dan seperti usus yang bocor sebab berlapar. 


Ceramah sikit....
Impian tu tingginya melangit. Kalau aku tak dapat tunaikan, mungkin generasi aku boleh tunaikan. [Kalau diorang berminatlah...kalau tak, aku tak paksa...] Impian tu, macam orang idamkan ingin berjumpa dengan pheonix, unicorn dan Puteri Santubong. Sape pernah baca novel 'Bayu Asmara'? Takpun novel 'Nuansa Kota Merah'? So, impian tu dia macam cerita dalam novel tu lah. Nampak mustahil dan mengarut. Tapi bila berlaku, kau pun terkejut! [Terpanjang pulak ceramah...]


Keduanya; usaha aku untuk capai impian tu. 
Future planning memang kena rangka dari kenal abjad. Tingkatkan pengetahuan. Migrate. Namalah aku bermain dengan negara. Jadinya aku kena pertimbangkan dengan sewajarnya semua perkara tu. Cyeyy! Nak kata impian pindah ke German ni sejak kenal ABC la? Tak...kalau nak ada impian, sejak kenal abc lagi kita kena rangka. [sebab dulu-dulukan MAMEE Monster ada bagi peta Malaysia yang siap kena tampal dan kumpul sticker tu...sejak tu impian nak meronda dunia tercetus...]

So, cara yang termampu aku buat sekarang adalah, research. 

Kalau tak tercapai?
At least dapat sebijik rumah kat sana. Senang aku datang jenguk. Impian takde limit usia kan? So, selagi masih boleh dicapai, insyaAllah aku akan cuba capaikan. Paling kurang pun, aku jejak walau sekali lah...insyaAllah. Impian. Itulah impian sebenar aku.


Impian tak benar aku, biarlah simpan bawah topi. Okeh??


Bebel pasal impian takkan pernah habis. Serius! So, korang yang rasa macam nak jugak share impian secara umum, jomlah meriahkan segmen ni!

Part last sekali ni buat aku serba salah nak buat...
okay mangsa tag aku...[#sorry!]

Thanx for reading!

16 comments

  1. perghhh tak pernah lagi usus bocor sebab berlapar hahaha.

    btw nothing impossible. but impossible to be possible. but impossible may be possible. okay pahe dop tak ni? hahaha

    btw goodluckkk uit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pahe pahe....hahahahha
      thanx sayidah!

      tu lah probability dia..

      Delete
  2. Nak join jugak segmen nih, tp disebabkan soalan dia susah sgt, maka ditangguhkan dulu niat .. hehe. Btw, makaseh tag. All the best

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? soalan dia kind of membunuh jugaklah...p try la join..heheheh
      u're welcome kim chaa!

      Delete
  3. Hye thanks join GA zie :) Later zie akan update senarai contestants , jangan lupa blogwalking ye :)

    ReplyDelete
  4. Terima kasih join segmen GA Zie :D Senarai peserta dah di update . Jangan lupa blogwalking ye :)

    http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/senarai-peserta-first-segmen-mini.html

    ReplyDelete
  5. Waa~ mcm best je kalo dapat umah sebijik kat German. Good luck untuk apa2 pun. :D

    ReplyDelete
  6. Thank you Sofie for tangging ^^ ( terharu ) heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe welcome cik ros!
      serba salah kita takut kena marah....
      ^_^!

      Delete
  7. cik belbel join jugak
    goodluck
    http://blogcikbelbel.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-cubby.html

    ReplyDelete
  8. insyallah , ain doakan impian awak tercapai dengan jayanya . :)

    ReplyDelete
  9. Mudah mudahan tercapai impian anda. Good luck! :)

    http://akhalilah.blogspot.my/2016/01/segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html

    #366

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.