Segmen Awak Orang Mana?

January 02, 2016

Klik banner untuk join!

Untuk warna banner: 
saya pilih kod warna #DAA520 dan #000000
(hitam dan emas)

Asal dan menetap buat masa sekarang di Miri, Sarawak.
(in case aku pindah German ke...hahaha)

Apa yang best kat Sarawak ni, especially Miri adalah:
semua barang mahal!
Hahahaha takdelah...


Meh sini aku nak promote:
Jika korang datang Miri, atau Sarawak, jangan lupa merasa laksa sarawak, mi kolok, mi jawa dan bubur pedas kat sini. Tu belum lagi termasuk kuih tradisional yang aku sendiri pun tak pernah ingat nama dia..makan je tau!

Keduanya, 
jangan lupa ziarah Grand Old Lady @GOLD...boleh dikira sebagai kawasan tinggi yang dapat melihat satu bandar Miri.

Ketiganya, 
jangan tanya pernah pergi Gua ke tak, sebab aku sendiri tak pernah jejak...T_T

Keempat:
Sarawak sangat besar yang buat aku sendiri tak ingat semua nama tempat...Kuching, Sibu, Bintulu tu ingatlah...sampai ke long-long dah tak tau...

Dan harap kepada sesiapa yang datang sarawak jangan terlalu emo bila nampak banner sarawak for sarawakians bersepah-sepah...

Okeh, panjang pulak bebel...
Korang nak bebel pasal tempat korang, mehlah join segmen ni!

Miri aerial view

Thanx Rrai sebab buat segmen ni!

26 comments

  1. dh lama benenor wak x gi miri pekena mee kolok ., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohla mai pekena mi kolok di awang mahyan wak!

      Delete
  2. tak pernah jejak kaki kat sarawak lagi ni. harap dapat pergi juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga harapan tomo dpt jadi kenyataan!
      welcome to Sarawak!

      Delete
  3. mi kolok paling nyaman! mi peberet kmk ya..all the best. mok join juak la

    ReplyDelete
  4. Salam singgah sini....selamat bersegmen dan semoga berjaya...

    ReplyDelete
  5. tak pernah jejak srawak but i like the people

    ReplyDelete
  6. selamat bersegmen^^ anyway sy ganuuu

    ReplyDelete
  7. terima kasih sbb join sofie ! orang sarawak rupanya sofie ni hehehe. salam dari muar, johor !

    ReplyDelete
  8. Songket sarawak pun banyakkan...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah! lupa pulak nak masuk dalam list....thanks PC!

      Delete
  9. Sofie orang sarawak rupanyaa hehe. Nanti kalau yaya dtg sarawak boleh helloo2 dengan sofie :) yaya teringin nak makan mee kolok, mee jawa dengan bubur pedas tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah untuk yaya, boleh saja!alang2 boleh ke rumah terus...heheheh

      Delete
  10. masa g Kuching dulu tak sempat pekena mee kolok :( insya-Allah kalau ada rezeki ke Sarawak lagi :) #328

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin! semoga ada rezeki...thanks for follow me!
      ^_^

      Delete
  11. Oohh.. Org Sarawak rupanya. Tak pernah lagi smpai Sarawak ni. Bukan takat Sarawak, semenanjung ni pun ada yg x pernah pergi lagi. Kena buat azam tahun baru ni utk jejak ke semua negeri2 dlm Malaysia ni. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sokong dan sangat setuju dgn azam tahun baru kau...harap dapt ditunai sebelum habis tahun genap ni..kalau dtg sarawak bolehla heloo2...

      Delete
  12. semoga huda akan dapat jejak kaki di sarawak suatu hari nanti. amiin

    ReplyDelete
  13. Hi qila singgah dari segmen sama hehe.
    Amboi. Nak gi German gak :(((((( hihi. Best best. Ramai sarawakian la dlm segmen ni huhu
    Qila orang Gombak btw huhu.

    ReplyDelete
  14. http://www.bajuwarnacoklat.com/2016/01/banner-untuk-segmen-awak-orang-mana-dah.html

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.