Second Month: Didera waktu...

January 04, 2016

Pergh!
Macam tak caya baru second month. Lama dia aku rasa macam dah nak dua tahun! Lesu, lemau, tepu...semua rasa basi macam pereputan dinasour pun dah aku lalui...


Tapi, bila usha-usha kalendar...baru masuk minggu ke-8, aku macam; "Seriously?!" Apa ke lama benar masa kali ni? Masa ni saja je nak dera emosi aku nih! Bila kat tempat kerja, bukan main lagi macam datuk siput yang tunggu kena pijak...bila kat rumah, ha...laju dia kalahkan buraq! 

Apa yang aku dapat sepanjang dua bulan ni?
Erm...erm...erm...huargh!!! mengantuk lah pulak! Tak payah susah kira guna sempoa, jari yang lima pun bagi aku dah cukup lah kot. Jap, aku kira...

1- Aku dapat belajar guna software diorang...tapi masih diperingkat intermediate sebab asyik merah je setiap kali buat computation...
2- Aku dapat turun site dan belajar erti humble...
3- Aku dapat pengalaman situasi kerja sebenar..
4- erm....aku boleh create pelbagai spekulasi diorang terhadap aku..

Tu je kot! kot...kot la....
Memang sungguhlah aku didera waktu sepanjang dua bulan ni, sebab otak aku pun dah macam tak boleh nak rewind balik apa yang aku buat. Dan sumpah bosan giler! Bosan tahap giga punya datuk moyang! Aku tak dapat bayangkan kalau setiap hari datang kerja, buat perkara sama...hadapi hari-hari yang sama seperti 2016 masih tak menjelma!


Aku pun dah merapu panjang sangat pasal kononnya didera waktu lah...padahal tak delah teruk mana. Cuma minda, emosi dan fizikal bersama kehendak hati ni berjalan tak seiringan...tu yang jadi pemberontakan. Berontak dalam jiwa! Hati merana...perasaan pun entah dibuang kemana...

Padahal praktikal je baru...bukan kerja sebenar pun lagi. Dah bising macam ayam riuh sekampung bila bertelur. Pesanan awal untuk orang yang tak suka duduk pejabat macam aku ni, disarankan untuk kerja shift lagi bagus. Kerja pejabat ni sesuai bila dah ada keluarga, bila ada tanggungjawab...

Kalau tidak, makannya mereput je memanjang..pendapat personal akulahkan, biarlah penat kerja shift dari mereput di opis..

Chiao lu!
and thanx for reading!

22 comments

  1. Mohon bersabar ^^ nanti bila dh habis mesti cakap "eh dah habis ? Cepatnya" hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? insyaAllah masih boleh bersabar lagi...okay kim chaa!
      enjoy the moment tu penting.
      ^_^

      Delete
  2. Manusia memang sering didera waktu. Dia berlalu tanpa kita pernah sedari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sungguh...samada penderaan waktu secara perlahan atau pantas...

      [terikut pulak bahasa puitis...^_^!]

      Delete
  3. takleh bayang la bila dah start kerja nanti *sigh* risau lak fikir hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah bayang....alamak...sudahlah terbagi presepsi tak elok pulak....okay sebenarnya takdelah teruk sangat...tu mainan akal pendek je tu...jangan risau2 k FZ?

      Delete
  4. Dulu teringin sgt nak kerja office sebab tgk dalam tv mcm cool je. Hahaha. Bosan ek? Bila baca post ni mcm dah dapat bayangkan tahap kebosanannya tu ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. memng cool pun sebab duduk dalam air cond...^_^!
      takdelah bosan sangat...bosan bila takde kerja nak dibuat je...
      jangan terpengaruh emosi ni...-_-"

      Delete
  5. Arghhhhh! I know that feeling. Harhar

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ana! feeling tu sakit tapi bila da lalui, takdelah teruk sangat rupanya...^_^

      Delete
  6. hahaha parah sangat mereputnya tu.. bawa bersabar yaa.. Lissa pun kerja ofis.. memang ada kalanya mereput jugak lah. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? mereput sebab takde kerja dah nak buat..nak balik, awal sangat...so bersabar ajelah...
      ^_^

      Delete
  7. hahah..sampai boleh mereput ye..sabar je la..

    jemput Join GA di blog saya

    *Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama

    *Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua

    *Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga

    *Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)

    http://www.dianarashid.com/2015/12/giveaway-baby-store-bersama-dianarashid.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kak diana....
      thanks sebab jemput join GA akak...all the best!

      Delete
  8. Replies
    1. hahahahha.....tak best bila takde kerja...heheheheh
      ^_^!

      Delete
  9. kena start isi resume mintak keje baru dah ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalaulah semudah itu....tapi baru praktikal ni...mana boleh tukar2...
      ^_^!

      Delete

© SOFIEADIE. Design by FCD.