OH CINDERELLA BY KMLIA HSHM

January 02, 2016

[Sebelum baca, awal-awal lagi aku nak mintak maaf incase pendapat aku tak masuk akal bagi korang.]

Klik banner untuk jadi cinderella!

Surat terbuka untuk Cinderella.
Dear Cinderella,
Jika anda fikir semua orang minat pada anda, anda silap...saya harap anda tidak berkecil hati terhadap kenyataan saya. 
Cinderella? 
Really? Boleh tak kalau aku jawab jujurnya aku tak pernah berangan nak jadi Cinderella....
Boleh ke macam tu wahai penganjur? 

Aku lebih adore dengan Woody dalam Toys Story. Tapi disebabkan entry ni wajib cerita pasal Cinderella, aku cuba untuk letak diri aku dalam kasut kaca dia.

Oh Cinderella,
Apa beza Cinderella dengan 'Bawang Merah Bawang Putih' ek? 
Omaigad!! Kaki aku tak muat nak masuk dalam kasut kaca dia....so, literally aku tak pernah nak jadi atau berangan macam dia....[maafkan saya Cinderella...]

Apa yang Cinderella dah buat pada aku masa zaman kecik dulu sampai aku tak pernah rasa kehadiran dia dalam memori silam aku? Macamnilah, disebabkan aku jawab aku tak pernah berangan nak jadi macam Cindrella, aku kemukakan beberapa sebab dari sudut aerial aku. 

Rant on Cinderella, 
Cinderella buat aku tak nak pakai kasut tinggi sebab takut tertinggal sebelah macam dia. Nampak disitu sikap kecuaian dia.
Berangan nak jadi macam dia, samalah aku akan hilang identiti...
Cinderella buat aku takut dengan haiwan sebab dia boleh bercakap dengan haiwan. Lagi-lagi tikus...tapi nasib baik aku masih suka labu...[Jap! Cinderella ni pengotor ke?]
Cinderella,
Terima kasih sebab ajar saya jadi seorang yang tabah, rajin dan sabar. 
Habis tu apa function aku join segmen ni kalau aku tak minat Cinderella?
Hurm...terfikir gak...sebab aku nak orang cipta kartun untuk kanak-kanak yang tak perlu berakhir dengan "They live happily ever after.."

Apa depa ingat, depa immortal? Uish, dengan kartun pun nak cari gaduh kan? 
Tak, aku just nak cakap; to whom it may concern;
tolonglah buat cerita yang berakhir dengan relevan...
sebab aku takkan bagi generasi akan datang, dibayang dengan 'taman bunga' yang tak berpenghujung. 

Thanks for reading!

[Aku tak dapat bayangkan kalau RAM punya cerita jadi kartun...confirm aku beli untuk buat stock  bacaan/tontonan anak-anak aku...insyaAllah...]

Aku rasa cerita pasal Cinderella ni dah kelaut giler...maaf lagi sekali sebab aku dah rosakkan imaginasi indah peminat Cinderella....

22 comments

  1. hahahahaha cinderella keturunan diraja aii

    ReplyDelete
  2. hahaha entry Sofie lain dari yang lain tapi isi entry serius menarik! sejujurnya cerita cinderlla akan buat kita high expectation. sbb tu Rrai pun jadi ikut sama suka berangan lebih nak jadi cinderella kot kekekekekee. padahal kaki gemok tak muat kasut kaca cinderella kakakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankx rrai! sebenar takut jugak saya nak publish entry ni...maklumlah agak kontroversi... tapi try jugak tekan publish...fuh!

      Delete
  3. apahal org rasa penganjur dia continue segmen ha~~

    ReplyDelete
  4. err... err.. tak pernah pulak berangan nak jadi Cinderalla.cuma pernah la dedulu TERberangan kekonon ada anak raja/org kaya hadir dlm hidup hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha...pernah la jugak kalo berangan yg tu....tp sejak dewasa ni, rasa mls dah nak berangan..hehehhe
      ^_^!

      Delete
  5. hahaha.. best kot entry ni sofie..sebab kurang gemar jugak citer2 happily ever after..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah thanx cik ros! samalah kita...
      [pemikiran org2 matang ni...hahahahha]
      ^_^!

      Delete
  6. Hahaahahahahah ... geng .. tak sula Cinderella .. sbb waktu kecik abah tak bagi layan kartun. Dan rasa Cinderella simbol anak perempuan rosak balik tgh tgh mlm .. =.="

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha....baguslah abah kim chaa...salute!
      ^_^

      Delete
  7. teruja jaa bihaa baca entry ni.. Hehee, betul tu. semua ending happily ever after , Nak jugak tengok ending yg lain dr lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?? apa akan jadi kalau cinderella tak tertinggal kasut dia? dan dia tak kahwin pun dengan putera raja?
      adakah dia akan terusan dibuli tanpa melawan? atau dia akan lari ikut teman labu2nya?

      Delete
  8. wowwwww *clapping hand
    siyes huda x pernah terfikir pasal cinderella ni cuai sampai boleh tertinggal kasut. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah.....terima kasih huda...
      tu lah...mungkin sebab kasut tu salah saiz kot!

      Delete
  9. #DearSofie, kita tak boleh jadi cinderella...kelaut jadinya :)

    ReplyDelete
  10. Cinderella ni buat gadis berangan berangan. Kita geng. Time kecik kecik tak minat sangat cinderella ^^

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.