Rant on unpopular

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
I heart Ramadhan 1440H
Peluang
Endgame dan Hantu Kabel
Move On zillion time
Too March stories
Self Care On A Budget
“ASSALAMUALAIKUM”
Ini bukan blog syok sendiri tapi realiti yang tak pernah wujud.

Popular, tak popular…semuanya sama di mata Dia. 
Siapa suka dikategorikan? Di pisahkan dengan dua darjat dan kedudukan yang hanya terletak pada nama, harta, kuasa and is all about duniawi.
Weh, itu semua perkataan jelah. Takde lebih tak kurang. 
Aku berkuasa, aku boleh dapat nama dan harta. 
Aku ternama, aku boleh dapatkan kuasa untuk harta.
Aku ada harta, aku boleh beli kuasa untuk mencipta nama.
Na…semuanya berkait.
Berkait dengan Dunia.
Salah ke kalau kita just hidup bersederhana? Jadi orang yang bukan nak kejar sangat kepopularan ni?
Jadi budak the next-door je…orang tak kisah dengan kewujudan kita.
Dia macam tak salah, tapi tu lah…
Susah nak describe kan perkataan tu bila kita budak next-door nak menjadi si master-mind.
Macam________.
Dulu aku tak kisah, tapi kenapa sekarang kisah pulak aku?
Sebab, bila orang next-door dikategorikan seperti naive tu yang menyebabkan aku rasa kejam.
Naive tu naive lah, next-door tu lainlah. 
(Bukan yang next door jiran sebelah rumah…tapi budak yang macam geek tapi dia bukanlah genius…)
Dia kind of orang yang ada kecelaruan identiti. Tapi, orang nampak dia mcam normal je. 
Itulah dia dunia orang yang hanya orang tertentu je faham. 
Faham dengan makna pernh melaluinya, pernah rasa dan cuba untuk berubah.
At the end, kita semua tak diadili dengan duniawi. 
So, tak salah kalau kita ‘unpopular’ (wujud ke istilah ni?),
Yang penting kita semua tahu dan bersiap untuk ke muka pengadilan yang HAKIKI.

Keep reading on

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading