Goodbye Part 3!

November 12, 2014

"ASSALAMUALAIKUM"

12/11/14

'Biarlah tak dean, asal jangan fail sudah!'
Habis doa dah masa sebelum click untuk tengok result.
Then, "Alhamdulillah!'
Fuh! Kus semangat....
Berkali-kali tengok result...hanya beberapa point lagi untuk 'lepas pagar'..ruginya...

'Ah, biarlah. Padan dengan muka, sape suroh main-main lagi! Carry mark sendiri pun tak reti nak jaga...'
'Takpelah, at least still atas 3 kan?'
'Hurm, okaylah tu..usaha lagi dan tebus balik untuk sem yang akan datang..asal CGPA tak jatuh sudah...'
'Tak dapatlah 'makan free' sem depan...'

Sapelah berani nak main-main lagi lepas ni?
Even credit hour sem 2 paling tinggi tapi ia taklah se'teruk' sem 3. Dia punya 'tough' tu lain sikit!
Banyak psychopath!
Macam ada satu soul yang menyebabkan ia terlepas pandang.
Macam ada 'roh jahat'! hahahahahah...merapu sudah!

Teringat lagi masa exam, punyalah takut habis aku search pasal 'repeaters','repeat', 'suplementry examination' bagailah...semua yang berkaitan dengan 'apa yang akan berlaku jika anda kantoi paper?'

Tu masa exam dah rasa macam takde harapan! Oh, lemah jiwa betolla...
Tapi, semua tu dah berlalu...rasa macam 'tak mau da rasa lemah macam tu lagi..'

Kalau umi taule?
Err...jawablah macam ni,...
'takpelah umi, kan ada 3 sem lagi..everything will be alright at the right place on the right time..be patience..hehehehe'

Pesan saya sebagai ex-junior, 
"janganlah memandang rendah pada sesuatu yang remeh itu, kerana sesungguhnya yang remeh itulah yang akan membantu anda untuk ke tempat yang lebih tinggi dan selamat"

Akhir kata, 
'biar seorang, tapi jangan keseorangan,
biar sendiri tapi jangan sendirian,
tak rebah jika berseorangan,
tapi akan 'runtuh' bila keramaian.'

Post a Comment

© SOFIEADIE. Design by FCD.