Intermission: Nasi Lalapan

November 23, 2014

"ASSALAMUALAIKUM"

Kisah tragis aku dan nasi lalapan.
Pinjam gambar dari Chaca
Target menu makan di luar : Nasi Lalapan
Tapi apa yang berlaku bila aku tanya tukang ambil order tu.."Nasi lalapan sik ada.."
Aku tanya balik: 'Sik da ka abis?'
Tukang amek order: 'Hurm, sik ada...'
Dan aku tak puas hati dengan jawapan tu dan aku tanya sis aku,
"Tak ada dengan habis benda yang berbeza kan?"

Dia jawab sama. Dia tak ada sebab habislah..
Tak!!!!
Kalau dia habis dia akan jawab HABIS bukan TAK ADA!
Then, bila dia cakap TAK ADA sebenarnya restoran tu tak menyediakan menu 'NASI LALAPAN' pun.
Kecewanya!
Then aku pun orderlah 'Mihun Tom Yam'.
Sayangnya...
Nasi Lalapan tak ada..
Nasi Lalapan at Cahaya Taufik Restaurant, Senadin
Nasi Lalapan at King Lalapan. Batu 7 Kuching

baca tentang Nasi Lalapan ni pun jadilah...

***to be continued,,,***

*last sekali makan kat rumah jugak yang kenyang,,.

1 comment

© SOFIEADIE. Design by FCD.