Intermission: Nasi Lalapan

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
“ASSALAMUALAIKUM”

Kisah tragis aku dan nasi lalapan.

Pinjam gambar dari Chaca

Target menu makan di luar : Nasi Lalapan
Tapi apa yang berlaku bila aku tanya tukang ambil order tu..”Nasi lalapan sik ada..”
Aku tanya balik: ‘Sik da ka abis?’
Tukang amek order: ‘Hurm, sik ada…’
Dan aku tak puas hati dengan jawapan tu dan aku tanya sis aku,
“Tak ada dengan habis benda yang berbeza kan?”

Dia jawab sama. Dia tak ada sebab habislah..
Tak!!!!
Kalau dia habis dia akan jawab HABIS bukan TAK ADA!
Then, bila dia cakap TAK ADA sebenarnya restoran tu tak menyediakan menu ‘NASI LALAPAN’ pun.
Kecewanya!
Then aku pun orderlah ‘Mihun Tom Yam’.
Sayangnya…
Nasi Lalapan tak ada..
Nasi Lalapan at Cahaya Taufik Restaurant, Senadin
Nasi Lalapan at King Lalapan. Batu 7 Kuching

baca tentang Nasi Lalapan ni pun jadilah…

***to be continued,,,***

*last sekali makan kat rumah jugak yang kenyang,,.

Keep reading on

Cerita Lapok: Penang

Hari tu nak buat dah entry lepas balik dari jalan-jalan kat Penang, tapi tak sempat. …

Coret-coret Ramadhan….

Salam ramadhan Al-mubarak buat semua umat Islam…Al-kisahnya aku ‘yang terlambat’ untuk ucapkan salam Ramadhan pada …

Berubahkah aku?

“ASSALAMUALAIKUM”Hello there!Aku just nak tanya…Kalau kawan lama korang, datang jumpa korang yang sekarang…Tapi korang dah …

Official Launch of Orang podcast on 1441H

Sepatutnya aku up entri ni semalam. Yup, semalam sempena kemasukan tahun baru Hijrah yang ke …

Day 9: Cerita Telur Ayam

Holla! Disebabkan aku baru je membasuh telur ayam, tetiba ilham untuk update entry tu ada.  …

Lone Survivor

“ASSALAMUALAIKUM”Cerita hari tu… Mark wahlberg!!!!Cerita dia memang buat aku rasa bersemangat, terharu…Start je cerita terus …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top