Intermission: Nasi Lalapan

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
“ASSALAMUALAIKUM”

Kisah tragis aku dan nasi lalapan.

Pinjam gambar dari Chaca

Target menu makan di luar : Nasi Lalapan
Tapi apa yang berlaku bila aku tanya tukang ambil order tu..”Nasi lalapan sik ada..”
Aku tanya balik: ‘Sik da ka abis?’
Tukang amek order: ‘Hurm, sik ada…’
Dan aku tak puas hati dengan jawapan tu dan aku tanya sis aku,
“Tak ada dengan habis benda yang berbeza kan?”

Dia jawab sama. Dia tak ada sebab habislah..
Tak!!!!
Kalau dia habis dia akan jawab HABIS bukan TAK ADA!
Then, bila dia cakap TAK ADA sebenarnya restoran tu tak menyediakan menu ‘NASI LALAPAN’ pun.
Kecewanya!
Then aku pun orderlah ‘Mihun Tom Yam’.
Sayangnya…
Nasi Lalapan tak ada..
Nasi Lalapan at Cahaya Taufik Restaurant, Senadin
Nasi Lalapan at King Lalapan. Batu 7 Kuching

baca tentang Nasi Lalapan ni pun jadilah…

***to be continued,,,***

*last sekali makan kat rumah jugak yang kenyang,,.

Keep reading on

Salam AidilFitri dari Miri

Holla there! Kabare kalian semua? Aku doakan korang semua sihat hendaknya sempena bulan syawal ni. …

Bazaar oh Bazaar!

ASSALAMUALAIKUMYa salam sejahtera sekalian budiman yang menjengah ke laman merapu tak sudah! Seperti hari-hari biasa …

Masak oh Masak!

Masak ni ada banyak kategori. Masakan panas, berat, pastri, bake, dessert, etc….yang penting semua menghasilkan …

Things gonna change….

Salam Merdeka buat penduduk bumi di Tanah Melayu pada zaman 1957. Kabare kalian penghuni yang …

Angin rindu dari Negeri Perlis!

Buka saja topik mengenai Negeri Perlis, laju aku akan jawab; “Gua rindu tom yam dia!!!!” …

Awas! Kawasan licin.

Kawasan licin adalah situasi yang paling merbahaya. Tak kiralah secara nyata ataupun secara metafora. Zon …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *