Cerita tentang 'follow'?

November 12, 2014

"ASSALAMUALAIKUM"
(cerita ini tiada berkaitan dengan maksud 'follow' sebenar, sila tinggalkan entry jika anda bukan followers saya...(o,0)
No lah just kidding! 


Tengah makan tetiba terfikir dan fikir...
Sebab apa kita follow orang?
- sebab kita nak
- sebab dia ada informasi yang sangat menarik
- sebab dia famous
- sebab dia friendly
- sebab dia ramai 'followers'
- sebab aku kenal dia
- sebab____________________
- takde sebab  kukuh.
- saje suka-suka
- sebab dia guna produk 'follow me' yang menyebabkan saya rasa macam nak follow je..


Sebab apa  kita follow sesuatu perkara tu?
- sebab minat
- sebab trend
- sebab informasi ia menarik dan up to date
- sebab ia famous
-sebab ia ramai 'followers'
- sebab ____________
- takde sebab kukuh
- saje suka-suka

Adakah sesuatu perkara itu akan dinilai dengan banyaknya 'followers' dan sikitnya 'following' atau sebaliknya?
- Hurm...boleh pakai jugak. 
- Tapi kalau 'followers' ramai following sikit, macam tak mesra alam pulak. (enough!)
- Kalau following banyak 'followers' sikit macam tak laku jer...(stop judging!)
- Mungkin dia busy nak handle followers yang ramai. 
- Mungkin dia tak tahu pun dia ada 'fan page' yang ramai 'followers' tu, sebab tu following dia sikit.
- tak nak jawab!
- no comment!
- non sense!
- Jealous la tu! hahahahah

Okaylah, soalan seterusnya.
Apa fungsi 'follow'?
- La suka hatilah follow tu nak berfungsi ke tidak.
- Berfungsi sebagai bukti yang kita adalah peminat setia dia.
- Jawapan...fungsi follow adalah untuk kita mengetahui perkembangan yang lebih lanjut tentang sesuatu perkara, orang atau apa-apa peristiwa dan juga isu semasa.
- follow ek? takde function lah...
- untuk suka-suka
- no comment!
- Tak pernah tau pulak!
- Hurm......
- Tak nak jawab!

***tutup soalan***
(cerita di atas adalah rekaan dan imaginasi penulis sahaja)

Tak kiralah apa pendapat dan pandangan orang luar atau sesiapa saja tentang 'follow' ni, janji bahagia.
Kalau dengan menaikkan 'followers' dapat membahagiakan, buatlah. sebab takde sesiapa pun yang rugi.

Tapi, ada certain 'followers' tu yang follow kita, then bila kita follow, dia unfollow kita balik. Pernah jumpa tak? Tak kiralah apa-apa pun aplikasi..
Yang ini, memang 'gila followers' ni..

Untuk elakkan daripada dicaci atau mencaci hamun tu, dah tau orang tu kita tak kenal dan memang tak kenal pun tak payah la 'accept' ye dak?
Kalau rajin nak semak balik 'followers' dan following, semaklah. 

Kadang-kadang benda ni dah jadi trend dah. Sebab terlalu banyak sangat masa semaklah benda alah ni.

Sebab apa? 
Kadang-kadang orang akan judge kita dengan apa yang kita follow..betul ke?-tak pasti jugak!
Siapa mereka untuk menganalisis kita?

Okaylah...tak nak ulas banyak, 
kang merapu jadinya,
jangan serius-serius sudah...
enjoy ur day!


***THE END***

Post a Comment

© SOFIEADIE. Design by FCD.