Bila umi tanya…

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Move On zillion time
Too March stories
Self Care On A Budget
Pilihan kehidupan
Come back blog mission
“ASSALAMUALAIKUM”

Cerita petang tadi.
Sambil main sim dan makan buah jambu cicah asam dengan umi.
Umi: Result dah keluar?
Aku: Dah.
Umi: Sik bagiktauk pun. Berapalah dapat?
Aku: Camyalah..dah sikdapat siklah bagiktauk. heheheh
Umi: Ish..berapalah?
Aku: Dalam 3.4 jak
Umi: Yalah kau (sebutan ka-wu) sik fokus bena-bena..apa yang sik dapat?
Aku: Engin…
Umi pun geleng jerlah..
Aku senyap..
Aiyoo mana pergi jawapan yang dah direka ari tu?
Dalam hati; ‘Tapi umi cgpa tak drop pun, masih maintain lagi..so kalau nak kejar tu kira masih ada peluang lagi..’
Itu kata hati. Maafkanlah anakmu yang seorang ini umi.
Engin tu memang tahap parah dah masa carry mark, so nak cover dengan final macam berkayuh dengan sampan yang bocor.

Maunya tenggelam, tapi nasib baik selamat.
Kalau lemaslah?

credit le’google

Pengajaran cerita;
Janganlah ‘main’ lagi..dalam subjek engin..sebab dia tak macam cadastral..
Engin perlukan nombor dan teori yang betul, konsep kena betul. Tak boleh goreng kalau tak baca.
Cadastral nombor dan fakta yang dihurai ikut kefahaman…

***THE END***
*p/s: semua tu atas mindset.
betulkan balik niat belajar.

Keep reading on

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading