Nak jadi blogger famous, tapi….

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Move On zillion time
Too March stories
Self Care On A Budget
Pilihan kehidupan
Come back blog mission
“ASSALAMUALAIKUM”
Ini bukan cerita syok sendiri, tapi cerita realiti yang tak pernah wujud.

Sambil mendengar Cats.fm, cuba memberanikan diri menaip entri yang entah apa-apa tah! itu tajuk yang pernah nak jadi impian, tapi…rasa macam tak payahlah. cukup sekadar bacaan kecil-kecilan jerlah. kalau nak jadi blogger famous leceh. Itu kata aku. Bagi orang lain mungkin senanglah.
Banyak benda kena buat kalau nak jadi blogger yang famous. Kena pandai promote barang, produk ke,… Tapi, selagi orang ramai, selagi itulah ragam dan seleranya banyak.
(Iklan pun boleh tahan banyak lah….)

Okey, balik kepada kenapa batalkan niat nak menjadi macam blogger famous?
1- Pertama dan utamanya kena tak konsisten terhadap dunia blogging.
Tak boleh main tenggelam timbul. Bab ni aku hanya boleh apply kat rumah jer, sebab kat rumah ada line yang tak payah dirisaukan untuk dibayar. FOC.
2- Tak mesra Alam semesta.
Itulah, dalam alam maya memang senang nak jadi mesra alam. Tapi, realitinya macam kena fikir banyak kali. Sebab? entah, macam fobia dengan dunia sosial. Hurm, itu sebab low-self-esteem da….
3- Takut.
Takut apa yang aku taip menyinggung dan memboringkan orang.
Kadang-kadang tu kisah tapi cuba untuk tidak kisah sebab inikan blog gua…Tapi, still takut macam dah paranoid…hahahahah
Dan itulah TIGA sebab utama yang membantutkan impian ‘blogger famous’ aku. 
Haila,…aku pernah buat blog then delete, buat lagi dan padam balik…
Sebab?
macam yang dikatalah.
someday, maybe not today…
ok. 
Mood: kiciwa.
Status menaip: try to be the good writer.

Keep reading on

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading