Summary of part 3

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
“ASSALAMUALAIKUM”


Cerita 1

Cerita tentang kesimpulan bagi satu-satu semester.
Bagi akulah, semester tiga adalah ‘paling teruk’!
Sebab, segala macam konflik dan permainan kehidupan as budak U, mula terserlah.
Itulah tak kena, inilah masalah.
Geng sana puak sini,..
Bak kata Balkis dalam ‘Plain Jane’:
Kategori pelajar kat U nie ada 6 jenis.
1. Revolutioner
2. Lilin terpadam
3. Rubah
4. Tradisionalis
5. Urban
6. Lebah
7. Lalang
(Rujukan di m/s 14-17)

Bila difikirkan balik, memang ada logiknya. 
Kategori aku mungkin ketujuh tu kot.
Tapi, cuba untuk tak dikategorikan dalam mana-mana kategori tu. (o,0)

Itu masalah pelajar yang masuk U, lain U lain pulak peelnya.

***tutup cerita***

Keep reading on

Praktikal di JUPEM #2

Holla there! First of all, aku nak ucapkan tahniah kepada adik-adik yang dapat menyambung ke …

Simbolik

Orang bercerita, kita sibuk mendengar. Orang berhujah, kita sibuk jua membantah. Orang kata tidak, kita …

Aku dan blogger #4

Holla dear my fellow readers, how you have been so far? Is it great? Life …

Sebulan lagi….

Kepada yang sedia maklum yang sekarang aku masih dalam tempoh praktikal yang begitu membunuh jiwa raga …

Bebas berantai

Bebas berantai ni dia punya lingkungan tak besar. Radius dia pun tak panjang. Macam sempadan …

Our Times buat aku tergila-gila!

Oh God! Still tersengih sendiri time entri ni ditaip! Cool down jap….Dah okey kot!  Our …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *