Liebster Award!

November 22, 2015


"Liebster Award adalah award yang ditujukan untuk blogger yang memiliki follower kurang dari 200 (400) [seperti cik pe'ah ni..] bertujuan agar para blogger mengenali antara satu sama lain melalui award ini"

Sebelum tu, tarik nafas pepanjang sebab entry ini mungkin makan masa untuk dihadam...macam makan mihun...*tetiba*


"First of all, aku nak ucapkan Danke to Hanna. because sudi tag cik pe'ah...terharu ni..."

Sebelum start kita baca "T&C"dulu ya...
  1. Korang kena ucapkan terima kasih kepada orang yang telah mencalonkan dan korang kena letak link entri korang di blog mereka.
  2. Korang wajib tampal atau tepek guna gam gajah gambar "Liebster Award" di blog korang.
  3. Jawab 6 pertanyaan yang ditujukan untuk korang.
  4. Berikan 6 fakta tentang diri korang
  5. Calonkan 5-6 blog yang mempunyai kurang daripada 400 follower yang korang fikir layak dapat Liebster Award
  6. Reka 6 soalan baru untuk dijawab oleh calon terpilih.
  7. Sila maklumkan kepada calon bahawa mereka telah dipilih untuk menerima Liebster Award.

Soalan yang diberikan oleh Hanna adalah:


Betul ni nak tau jawapan dia? Tak menyesal ea? okay, kalau betul teruskanlah baca....

  1. Nasib baik masa sekolah rendah aku kelas Yakin. sebab tu sampai sekarang yakin je...hahahaha *seriuslah sikit!* baik! "Confident tu datang dari jiwa yang berilmu."
  2. Goal aku nak migrate ke German. *what?! seriously?* takdelah...Goal aku nak jadi surveyor. kenapa? alang-alang belajar surveyor biarlah sampai ada pangkatnya kan? bagaimana? kena belajar sampai habis dan daftarlah sebagai surveyor....(insyaAllah)
  3. Jenayah 'hati'! hahahaha *gelak jahat*
  4. "Don't care about other people think..." *seyesly kau nak jawab macam ni?* okay, Hanna, awak seperti masih mencari sesuatu yang awak sendiri tak pasti...
  5. Samsung Y. Apa yang aku suka, dia masih normal berfungsi.
  6. Both. Beach masa rasa nak sendiri. Mall sebab suka tengok orang.

6 Fakta tentang aku ek? erm...fakta...

Masih takde lesen memandu
Peminat Pyan dalam novel 'Soalnya Hati'
Rekod bersih.
Berprinsip
SPM umur 20
Ambivert

Calon-calon award seterusnya adalah:
Hikayat Leyha,  mellyacrayola, Beeha, Encik Kidal, Najwa, Ariena


SOALAN:
  1. Prinsip utama dalam hidup anda
  2. Jika berlaku kebakaran, apakah benda utama yang anda selamatkan?
  3. Terangkan diri anda dalam satu tajuk Movie.
  4. Jika hidup anda dijadikan lagu, apakah lagu tersebut?
  5. Jika hidup anda sebuah novel apakah novel itu?
  6. Adakah anda sekarang merupakan diri anda, yang anda bayangkan pada 10 tahun lepas?

Akhirnya....tamat sudah! Kus semangat....berjam-jam jugak nak jawab! Kalahkan jawab final hari tu...untuk calon seterusnya, selamat maju jaya! Jangan lupa tinggalkan link korang dekat ruangan komen...heheheh nak juga tau jawapannya...jeng jeng jeng!!!

10 comments

  1. Yeaaaaaaay thank you sudi join!!! :p Haaaa mana tahu saya still cari something T_T ha stalk saya niiiii... Kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe
      *gelak jahat*

      sama-sama sebab tag!

      Delete
  2. nahhh cah alak ike ehhh
    http://hikayatleyha.blogspot.my/2015/11/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. danke join n sudi jawab!
      done reading ur answer!

      Delete
  3. hahahha you are so funny kak xD especially after i read about facts abt yourself xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha terima kasih...(malu kita...)
      *am i?*

      snif snif...bangga....
      Astaghfirullah al-adzim....riak ni...T_T

      Delete
  4. Replies
    1. kan....tapi sayang semua masih busy nak menjawab..
      ^_^
      harap diorang ada masalah nak memerah otak nanti...

      Delete
  5. Replies
    1. kan?
      huish....gagap jugak nak menjawabnya...
      ^_^

      Delete

© SOFIEADIE. Design by FCD.