Week 1: Rasa Tua

November 20, 2015

Hallo, it's me...
I was wondering if after all these years you'd like to meet..
(Lepas habiskan lagu Adele dalam hati. Miss me? hahahahah perasanlah kau sofie! *abaikan!*)

"Agak-agaknya kalau tua itu berperisa, apa rasanya? -masam-manis-pahit-tawar-payau-kelat??? "
 "Kau dah kenapa keluarkan topik 'tua-tua' ni? sensitif tahu!"
"Terimalah hakikat yang kau sememangnya sudah tua cik pe'ah oiii!"

Sebenarnya dah lama sangat nak pos isu ni, tapi baru ada peluang. Tu pun selepas insiden yang tidak disengajakan pada hari ini. *Apakah insiden itu? sila abaikan....* ceritanya begini.....(sila imagine gaya saiful apek dalam 'lagi-lagi senario' time dia cakap "cuba kau bayangkan....")

Lepas balik dari paper ENT, aku niat nak beli majalah remaja, tapi disebabkan Remaja tak ada...aku main beli jelah majalah Harmoni...Saja untuk bacaan ringan cenggitulah. Start dari 'Nota Editor', aku baca adalah rasa tersentuh  sikit sebab cerita pasal nasib orang Islam di negara luar yang sekarang dah ramai jadi pelarian...memang sayu je rasa... T_T


Then, aku buka muka surat sebelah, cerita pasal cover artis. Oh, okay...biasa ajelahkan? Belek sebelah, cerita pasal Dato'Aliff..pergh! Kaya giler bhai! Pergh! Hebatlah 28 tahun dah ada semua. Macam 'dream come true'! bukan macam, memang dream come true! 

Pastu pergi ke muka surat seterusnya pulak...sekali kau! umur 21 tahun dah jadi usahawan, dah kahwin dan dah ada anak! wow! wow! dan masa tu baru aku sedar....huwaaaaaa aku dah tua rupanya! tak sangka! serius tak sangka! @_@



ni pun usahawan gak, sebaya aku tu... 
Dah! tak mau beli majalah ni lagi...baik aku beli 'Bintang Kecil' lagi bagus! at least, takdelah rasa tua sangat! hahahah

*Mugabe dah pergi...Mugabe kucing milik Kak shai..pencipta watak Pyan dalam 'Soalnya Hati'...(baca sini untuk lebih sedih...)

#lepas tu, disebabkan belakang rumah aku family aku ada kucing, maka aku namakannya sebagai 'Meng'. Bukan 'meng' (meng-harap) tapi M-E-N-G dengan sebutan Ah Meng...tak faham?? takpelah...abaikan...T_T

#First week praktikal, Alhamdulillah...semua lancar...

10 comments

  1. Replies
    1. hehehehe...jiwa sentiasa muda...
      *sengih bangga*

      Delete
  2. hehehe..bak kata sesetengah orang..umur itu sekadar angka..angka itu menyedarkan..in sha Allah..

    ReplyDelete
  3. Allhamdulillah... tua ke muda ke sis.... yg ptg ilmu kita dan amalk kita sentiasa meningkat sbg abdi Allah

    ReplyDelete
  4. Aok. Mun mbeli Bintang Kecil sik laa rasa tua gilak. Haha XD
    Apa ada pada usia :P
    Btw, gedluck for second week kelak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah kan...syg sidak sik jual bintang kecil...
      ecececeh ada apa pada usia.. :)
      tq for wish!

      Delete
  5. hahaha Meng je yg masuk blog? Mang, Ming Mung mano?

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.