Day 1: Okay ke?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
 Holla!
First day practical huh? so, how do you feel? Aigooo….rasa macam nak ketuk je kepala kat dinding. Apasal kau tanya…manalah tidaknya, soalan pasal study sendiri pun boleh lupa bila ditanya encik bos. Nervous tak nervous bila kau jejak kat opis tu, tapi nampak macam kosong. 
Before tu, nak ucap syukran jazilan khairun jazza’ kepada semua yang wish dekat sini dan sini! Sokongan dari anda semua buat aku berani untuk membuka mulut yang ada berlian ni…hahahah
Uish, aku dah cuak dah takut salah tempat… kotlah diorang tukar tempat company ke apa tanpa aku perasan…rupanya betullah situ tempat dia, cuma aku yang agak kurang familiar dengan tempat tu…macam orang baru keluar gua pun ada gak aku ni..adios!
Tahap kedua nervous meningkat, bila akak situ kata aku takde hantar sebarang resume…aku dah ‘chikuai’ tahap petala ke-10…nasib baik aku ada simpan gambar surat jawapan dari company diorang sebagai bukti…selamat! kus semangat…Overall…tempoh nervous dah pun berlalu. Lega!
Apa yang best tentang tempat praktikal aku kali ni, dia dekat dengan segala kemudahan. Contoh macam klinik, masjid, kedai makan, bank, shopping mall…semua boleh pergi dengan hanya berjalan kaki. Lagi satu dekat dengan ‘china town’. Plus kat situ malam-malam port buskers…tapi, setakat 23 tahun hidup sebagai anak miri ni tak pernah lagilah lepak kat situ malam-malam. Kenapa? 
Ha,….janganlah cari pasal…kau tu perempuan….
Chiao lu…thanks reading!

Keep reading on

Sejarah Bahagia….

Siapa aku untuk berhujah tentang sejarah? Siapa aku untuk mengupas erti bahagia? Siapa aku? Ah….. …

Review hadiah contest #Dearsofie

Holla! Ada sesiapa nak hadiah tak? Ada?  Kalau ada cepat komen laju-laju kata “Nak!!!” Kalau …

Loya Ari Tok! #1

“ASSALAMUALAIKUM”Cerita 1A: Ish, orang tak sukalah hingus ni..selalu ada setiap kali lepas masak, mandi, bangun …

Forrest Gump

Forrest Gump adalah satu cerita yang penuh dengan dialog yang tersirat dan bermakna. Itu bagi …

Kehidupan normal seorang pelajar

Khabarnya minggu ni result SPM akan keluar. Cuak dia tak payah ceritalah. SPM ni lah …

4 Things You Need For a Successful Dive

Swimming is a great sport for everyone. Diving, on the other hand, takes the game …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *