Day 1: Okay ke?

November 16, 2015

 Holla!
First day practical huh? so, how do you feel? Aigooo....rasa macam nak ketuk je kepala kat dinding. Apasal kau tanya...manalah tidaknya, soalan pasal study sendiri pun boleh lupa bila ditanya encik bos. Nervous tak nervous bila kau jejak kat opis tu, tapi nampak macam kosong. 


Before tu, nak ucap syukran jazilan khairun jazza' kepada semua yang wish dekat sini dan sini! Sokongan dari anda semua buat aku berani untuk membuka mulut yang ada berlian ni...hahahah

Uish, aku dah cuak dah takut salah tempat... kotlah diorang tukar tempat company ke apa tanpa aku perasan...rupanya betullah situ tempat dia, cuma aku yang agak kurang familiar dengan tempat tu...macam orang baru keluar gua pun ada gak aku ni..adios!

Tahap kedua nervous meningkat, bila akak situ kata aku takde hantar sebarang resume...aku dah 'chikuai' tahap petala ke-10...nasib baik aku ada simpan gambar surat jawapan dari company diorang sebagai bukti...selamat! kus semangat...Overall...tempoh nervous dah pun berlalu. Lega!

Apa yang best tentang tempat praktikal aku kali ni, dia dekat dengan segala kemudahan. Contoh macam klinik, masjid, kedai makan, bank, shopping mall...semua boleh pergi dengan hanya berjalan kaki. Lagi satu dekat dengan 'china town'. Plus kat situ malam-malam port buskers...tapi, setakat 23 tahun hidup sebagai anak miri ni tak pernah lagilah lepak kat situ malam-malam. Kenapa? 

Ha,....janganlah cari pasal...kau tu perempuan....

Chiao lu...thanks reading!

12 comments

  1. Selamat berpractical di hari2 mendatangg! :D

    ReplyDelete
  2. goodluck. sy nih lagi 2 mggu nak abis praktikal. then finalll year comin'. cuak habisss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks!
      wah dah nak habis praktikal? bestnya...
      tapi cuak lah...
      ngeeee

      Delete
  3. goodluck praktikal! oklah tu dpt kat tempat yg best :D

    ReplyDelete
  4. Selamat berpraktikal... All da best.. Fightinggggg :D

    Erm erm ermmmm.. Mulut KTC pun banyak berlian... Wakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. makseh!
      ^_^

      *berlian apa ya..kamek berlian emas kedak dalam cerita koyla..hahaha

      Delete

© SOFIEADIE. Design by FCD.