Day 1: Okay ke?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
 Holla!
First day practical huh? so, how do you feel? Aigooo….rasa macam nak ketuk je kepala kat dinding. Apasal kau tanya…manalah tidaknya, soalan pasal study sendiri pun boleh lupa bila ditanya encik bos. Nervous tak nervous bila kau jejak kat opis tu, tapi nampak macam kosong. 
Before tu, nak ucap syukran jazilan khairun jazza’ kepada semua yang wish dekat sini dan sini! Sokongan dari anda semua buat aku berani untuk membuka mulut yang ada berlian ni…hahahah
Uish, aku dah cuak dah takut salah tempat… kotlah diorang tukar tempat company ke apa tanpa aku perasan…rupanya betullah situ tempat dia, cuma aku yang agak kurang familiar dengan tempat tu…macam orang baru keluar gua pun ada gak aku ni..adios!
Tahap kedua nervous meningkat, bila akak situ kata aku takde hantar sebarang resume…aku dah ‘chikuai’ tahap petala ke-10…nasib baik aku ada simpan gambar surat jawapan dari company diorang sebagai bukti…selamat! kus semangat…Overall…tempoh nervous dah pun berlalu. Lega!
Apa yang best tentang tempat praktikal aku kali ni, dia dekat dengan segala kemudahan. Contoh macam klinik, masjid, kedai makan, bank, shopping mall…semua boleh pergi dengan hanya berjalan kaki. Lagi satu dekat dengan ‘china town’. Plus kat situ malam-malam port buskers…tapi, setakat 23 tahun hidup sebagai anak miri ni tak pernah lagilah lepak kat situ malam-malam. Kenapa? 
Ha,….janganlah cari pasal…kau tu perempuan….
Chiao lu…thanks reading!

Keep reading on

A letter to my best friends

Holla there my friends!  Dari utara Malaysia hinggalah ke Sabah nun…kabare kalian semua? Aku harap …

Hidup.

Orang selalu kata, hidup ini adalah pilihan. Pilihannya yang terlalu banyak sehingga kita, spesifiknya aku …

How to Draft the Perfect Resume

When it comes to finding a job, besides having the will and disposition to do …

Coret-coret Ramadhan….

Salam ramadhan Al-mubarak buat semua umat Islam…Al-kisahnya aku ‘yang terlambat’ untuk ucapkan salam Ramadhan pada …

Kenapa harus dipaksa?

Selalunya isu “mempersoalkan” ini, aku selalu letak dibawah labels ‘rant’. Tapi, aku tak nak me-‘ranting’ …

Apa yang orang tak tahu…

Holla! Kabare kalian pembaca setia yang seringkali tertanya atau ternanti entri baru dari gua. Agak …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top