Bila adik-beradik kau ada calon....

November 12, 2015


(aku harap yang ada related family dengan aku tak baca...hahahahah *gelak jahat*) 

Dalam reramai adik-beradikkan,  mesti ada sorang yang 'loneranger'...dan dalam adik-beradik aku..akulah orang itu...(tetiba keluar lagu 'kuhapuskan air mata.....') T__T
 
Dulu, masa semua tengah single mingel...topik pun bebudak aje rasa...tak pasal study, pasal isu semasa...tak pasal isu semasa...pasal impian masa depan....pastu telefon pun jarang kat tangan kalau balik rumah...maklumlah nak borak dengan yang lain selepas berbulan tak jumpakan...tidur pun masih nak berkepit je semua....

Sekarang, macam tak percaya....semua dah bercalon...cepatnyalah masa berlalu...semua yang diatas tadi 70% dah berubah...nak rasa sedih, tak jugak...sebab kalau diorang gembira, itulah yang menggembirakan kita...nak rasa gembira sangat, tak jugak...sebab lambat laun, adik or kakak kau tu bukan lagi milik kau sorang....dan topik antara aku dengan mak aku beza sangat antara mak aku dengan adik/kakak aku yang dah ada calon...
 
Ni yang rasa nak pindah German cepat-cepat ni....sob sob sob...
Dahlah....sabarlah wahai hati, masa kau belum tiba lagi...bagi ada rumah sebijik kat German dulu...haa...baru pikir pasal semua ni okay?

12 comments

  1. insyaalla kelak x loneranger gik ya..

    ReplyDelete
  2. In sha Allah ada tu nanti..walau seibu sebapa...rezeki lain2..takdir beza2..

    ReplyDelete
  3. cool sofie..ada je tu..kalau bukan kat sini pasti di sana kan..:)

    ReplyDelete
  4. ragam adik beradik tu lah yg akan kita ingat smpai bila2 nti.. akan di rindui zaman12 itu...hihi
    apapun moga berjaya beli rumah kt Jerman.. haha
    salam kenal ya :):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga!
      yup..moga dipermudahkan urusannya...

      Delete
  5. hee.. sabar.. Allah aturkan lagi the best untuk Sofie :D

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.