Bila adik-beradik kau ada calon….

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
(aku harap yang ada related family dengan aku tak baca…hahahahah *gelak jahat*) 
Dalam reramai adik-beradikkan,  mesti ada sorang yang ‘loneranger‘…dan dalam adik-beradik aku..akulah orang itu…(tetiba keluar lagu ‘kuhapuskan air mata…..’) T__T
 
Dulu, masa semua tengah single mingel…topik pun bebudak aje rasa…tak pasal study, pasal isu semasa…tak pasal isu semasa…pasal impian masa depan….pastu telefon pun jarang kat tangan kalau balik rumah…maklumlah nak borak dengan yang lain selepas berbulan tak jumpakan…tidur pun masih nak berkepit je semua….
Sekarang, macam tak percaya….semua dah bercalon…cepatnyalah masa berlalu…semua yang diatas tadi 70% dah berubah…nak rasa sedih, tak jugak…sebab kalau diorang gembira, itulah yang menggembirakan kita…nak rasa gembira sangat, tak jugak…sebab lambat laun, adik or kakak kau tu bukan lagi milik kau sorang….dan topik antara aku dengan mak aku beza sangat antara mak aku dengan adik/kakak aku yang dah ada calon…
 
Ni yang rasa nak pindah German cepat-cepat ni….sob sob sob…
Dahlah….sabarlah wahai hati, masa kau belum tiba lagi…bagi ada rumah sebijik kat German dulu…haa…baru pikir pasal semua ni okay?

Keep reading on

Menakutkan!

Sebagai seorang AMBIVERT, menjadi VIRAL itu bukanlah suatu idaman. Bahkan ianya amatlah menakutkan! Seriously! Sampai rasa macam …

Untuk Dia, Biru Kelabu

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga pembaca dan penjengah yang setia meng-usha blog yang suam-suam …

no caption..just enjoy!!

Assalamualaikum Oh! Leka gilak membaca sampe lupak mok update blog tok eh! Bena la tek …

Jangan Terpedaya!!!

Gambar sekadar hiasan Cerita 1 Keluar dari library, tiba-tiba mata aku terpandang sekeping ‘sticky notes’ …

Thank God it’s Monday!

Yuhuuu! Thank God it’s Monday! Aku tak pernah rasa happy bila tahu yang Isnin itu …

Definisi “Tengok jer…”

Aku terpanggil untuk membuat entri ini setelah dua bulan berkecimpung dalam dunia ‘part-timer’ disebuah kedai …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top