Day 2: Asing di tempat kedirik..

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Hallo!
Kitakorang pernah sik lupak siney kitak orang diam? Mun pernah kita geng! Pahal lupak? Yalah masalahnya…kamek tok ingat ajak siney, tapi mun orang tanyak,
“Rumah kitak rah siney koh? area sia ada apa? dekat dengan masjid sia ka?”
Mok dipadah, sik tauk giney…sampe kan kamek rasa ‘bena kah aku tok orang mirek?’ yalah, masalah paling besar bila kamek balit miri tok…selok-belok tempat dirik mpun pun sik kenal!
Ada sigek gik hari ya, kamek padahlah rumah cat kamek kaler giya, giya…pasya sidaknya padah;
“oh, rumah nok kedak klinik ya ka?” mun kedakya, kamek aok ajaklah…
Ditanyak staff rah tempat praktikal, camya juak sik dapat jawab…kedak orang bisu pun ada…oh, yalah bila jadi orang asing di tempat kedirik…setiap kali balit, mala jak lupak siney jeraya rumah..nama jeraya pun sik diingat..
*Sib bait aghi tok ada keja mok dipolah…sekdalah boring gilak rah praktikal sia…^_^

Keep reading on

5 Tips to moving to Washington

Washington. D.C attracts a lot of people in the world. After all, it is a …

Semangat setiakawan

Dengarlah daku berceloteh; Dua malam berturut-turut aku ngan classmates berhabis kerat tulang nan 14 nih …

How to balance a life as a student vs a part-time worker

Masuk bulan November ni, genaplah lapan bulan aku kerja sebagai part-time. Aku masih ingat lagi …

Datang dan Pergi

Holla there! Lama kan terasa menyepi kali ni. Ahah! Maklumlah dari utara ke selatan menaiki …

Tamat sudah contest #Dearsofie!

As you all can see….contest yang dianjurkan hari tu telah pun tamat! Danke to all …

5 things that changed my life perceptions…

Semalam aku cakap nak tengok Tombiruo. Ah! itu semua omong kosong bila mana aku ternampak …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *