Apa!! Tinggal 10 hari lagi?!

November 04, 2015

"ASSALAMUALAIKUM"
 
https://38.media.tumblr.com/4a1750cc9cf2b68c3c58799bcf2f4173/tumblr_inline_nw6s1yhfmV1sqfsm2_500.gif

Whaat?? 10 hari lagi?
Apa yang 10 hari?
Cutilah....

Ceyh! suspen kan gua aje...ingatkan apalah yang tinggal 10 hari tu. Gaya macam kena kahwin paksa pulak...hahahahah

Alah, cuti ni perkara paling besar dalam hidup student tau! Is a big deal! Really!


Pejam tak sedar, dah nak sebulan lepak kat Melaka, minggu depan barulah terbang ke Miri. Then, lepas dalam seminggu macam tu, bermulalah hidup sebagai duta pelajar di tempat praktikal. Ni yang lemah sikit ni. Sebab apa?

Sebabnya aku ni ada masalah sikit berhadapan dengan masyarakat. Dalam kepala ni, berialah berdialog nak jadi peramah dengan orang lah, siap boleh gelak bagai...tapi realitinya..tergagap-gagap kau nak cakap. Sepertinya ada mutiara dalam mulut macam cerita Koyla! 
Lima bulan beb! Lima bulan tu harapnya semua dapat berjalan dengan lancar. Amin!

Nak ceritalah sikit, untuk praktikal ni aku mohon dekat tempat yang dekat dengan rumah, senang dari semua segi. Tempat tinggal, makan, kereta....senang semualah cerita dia...lagipun tempat tu pernah dicadangkan oleh Uncle Ed masa kat JTS dulu. Extra lagi, kat situ pun pernah ada senior yang praktikal. Ceritanya tempat tu bagus untuk praktikal. Extra lagi, bos tempat tu adalah orang melayu. Ha....jangan kata aku racist pulak.

Dalam tempoh lima bulan tu, kami as a student geomatic kena completekan tiga subjek; 
Engineering Survey, Cadastral, dan hydrography. 
Yang engin dengan cadas aku buat dekat Miri, manakala hydro pulak dekat Perlis. Pasal job hydro dekat kawasan pendalaman yang tak menggalakkan pelajar, lagi-lagi perempuan untuk turun site. *Sedih*

Kayu betullah! *tetiba*
banyak betul kes bunuh membunuh sekarang ni, takutnya...-sebab tengah tengok berita suami tikam isteri-

InsyaAllah, Malaysia masih aman....
(German, wait for me!)

29 comments

  1. Amboihhhh xsabar nampaknyaa.. hehe

    Samalah masa jadi student full time dulu.. hehe

    ReplyDelete
  2. @Mawar Assufi - akinassufi hahahaha mana adalah...tu ayat acah-acah je...
    :p

    ReplyDelete
  3. Hi.. Singgah lagi sini.. Cikla nk kasi tau Cikla Ada tag SOFIE tau.. Kalau free joinlah..

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/11/segmen-carik-bloglist-blog-encik-kidal.html

    ReplyDelete
  4. I know that feeling! Cuak nak tunggu LI. Tapi, in shaa Allah ok je. Hari first jerlaa seram yg amat. Haha :P

    ReplyDelete
  5. all the best ! yukenduit ! :D

    ReplyDelete
  6. 10 hari pon lama tu huhu. sempat la kalau nak naikkan berat badan lagi :D

    ReplyDelete
  7. praktikal. best tu. btw kita ni lebih kurang dalam satu bumbung yang sama cuma bilik lain2. gitu lah perumpamaan karier kita. hehe. slamat menjadi plajar praktikal.

    ReplyDelete
  8. wahhh kat melaka. hai, orang melaka kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. sofie kat melaka? kupikirkan kat Miri. hahaha. ok senyap2 ^^.

      Delete
    2. tu masa cuti sem hari tu lah cik ros...sekarang kat miri...
      ^_^!

      Delete
  9. Akak doakan awk sentiasa dlm lindungan ilahi...InsyaAllah....
    selamat maju jaya dalam kerjaya ye...
    Akak dtg sini membalas kunjungan dan mengfollow blog awk....
    Salam kenallll ;)

    ReplyDelete
  10. @afzalsukasuki hahahahah ni pun dah cukup berat dah...karang susah pulak nak bergerak...huhuhu

    ReplyDelete
  11. Good luck yer #DearSofie... Jangan lupa skor A+ untuk praktikal nanti... MYiDEAKiNi pernah dapat skor A+ dalam praktikal...dolu-doulu ler... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaALLAH encik azizi.. saya akan cuba yang terbaik!
      A+? wow hebat r tu....

      Delete
  12. Selamat menempuh LI sofie. semoga segala urusan dipermudah. ^^

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.