Day 9: Cerita Telur Ayam

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Holla!

Disebabkan aku baru je membasuh telur ayam, tetiba ilham untuk update entry tu ada. 
Maka terhasillah satu cerita bertajuk “Telur Ayam”
Umi aku saya ni ada buat bisnes kek. Paling famous kek sarang semut, kek masam manis, kek buah, kek marble…setiap hari umi akan buat beberapa adunan untuk dijual. Maka penggunaan telur ayam yang sangat banyak diperlukan. Biasanya dalam 5 case macam tu lah. Bila umi selalu basuh telur ayam sebelum guna, aku jadi ada satu habit yang akan berkata tidak pada mana-mana peniaga yang masak tanpa cuci telur ayamnya dahulu. Sensitif tahu!
Dan setiap kali kalau aku membasuh telur ayam tu, mesti ada lebih kurang 10 biji yang akan retak, pecah dan sebagainya. Dari 5 case darab 30, tolak 10…..haaaaaa itulah total teluar ayam yang berjaya dibasuh tanpa cacat…
*Cerita tamat*
Maybe kalau aku tak dapat nak update setiap hari, ‘entry belacan’ akan wujud kot! Ada sesape okay kalau entry belacan wujud? *okay…takde….sob sob sob* berangan je kan ada orang nak baca blog aku…adios!
Hari ni saja, tiga manusia sudah cop aku cikgu…apa ke rupa aku ni ada air muka cikgu?
Chio lu..nak tido awal…tak fokus, seyes tak fokus…
Penangan mereput hari ni…
(nak lari pergi German la macam ni)

Oh, lagi satu…insyaAllah aku akan spent hujung minggu untuk ziarah blog sedara mara maya ni..
*thanx for reading!*

Keep reading on

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top