Diwali di KLCC

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Assalamualaikum!
and Happy Diwali Malaysian! Yeay esok cuti…itu yang penting tu…hahahah
sekarang ni aku menulis dari Mantin, N.9 sambil ditemani radio CatsFM. (Ecececeh poyo je nak letak statement ni…) So apa cerita hari ni?
Semalam plan nak jumpa kawan aku dah pun tertunai. Jumpa kat mana? KLCC kau…dah lama tak ke sana…adalah lebih kurang tujuh tahun tak jejak. Semalam pergilah sana, saja nak berjumpa dengan Kinokuniya sambil cuci mata yang berhabuk nih…pun boleh…sempatlah kitaorang berpicnic kat depan air pancut sambil berselfie, welfie bagai. Dari Batang Benar nak ke KLCC tu boleh dikira jauhla jugak…plus hujung minggu memang ramai oranglah cerita dia.
Kebetulan semalam ada persembahan sempena Hari Diwali yang akan datang(esok)…so kitaorang pun layan aje tengok dorang menari. Seronok je rasa…dorang yang menari aku pulak yang rasa penat.Sempat jugaklah ambik sekeping dua gambar untuk tatapan…(tipu..bukan sekeping dua, sampai full storage der!)

 
Till we meet again ya KLCC…
Masa pergi Kino spot utama nak cari novel Kak Shai yang Tiga Hati tu, tapi sayangnya takde…pastu tetiba mata ternampak ‘Tora datang lagi’. Laju aje tangan belek. Baru baca sikit dah tergelak! Haish, tak boleh jadi ni kena beli ni…makanya buku tu selamat aku beli. Bolehlah buat peneman time tunggu flight esok lusa..
Buku ‘Kite Runner’ tu pulak, kawan aku yang lanje. Katanya buku wajib baca untuk orang macam aku..ikutkan dia nak bagi aku buku 1984…tapi aku pilih buku ni…1984 nanti mungkin aku boleh beli sendiri kot…

Kawan aku tu namanya Kay. K.A.Y. Aku kalau keluar dengan Kay, lebih suka jadi pendengar. Suka dengar dia cerita. Rasa cetek sangat pengetahuan yang aku ada kalau borak dengan dia. Topik dia pun tak kosong. Hope dia tak boring sebab aku asyik senyap je (takdelah senyap sangat, macam aku tanya soalan, dia jawab…pastu aku tak menyampuk bila dia cerita) 
The End! 
p/s: aku rasa aku memang ada masalah berkomunikasi kot…sebab selalu sangat cakap sorang-sorang….sampai nak borak dengan orang pun dah tak reti! Teruknya! low self-esteem tahap kritikal betullah aku nih…

Keep reading on

Rant on movie

“ASSALAMUALAIKUM” Semalam cerita Shooter (2007) lakonan Mark Wahlberg aku baru tengok. Then, ulasan aku untuk penceritaan cerita …

Hidup seorang ambivert

Dear readers, Hari ini aku telah selamat keluar dari Gua Wakanda Mahismati (gelaran bagi rumah …

Terima Kasih Sudi Review #2

“ASSALAMUALAIKUM”Jutaan Terima Kasih untuk semua… http://andisakinah.blogspot.com/http://yoorinmelacolea.blogspot.com/http://thelittletinypalmtree.blogspot.com/http://bilaakutravel.blogspot.com/http://www.blogparihh.com/http://nadialadzim.blogspot.com/http://munsikettod.blogspot.com/http://kakaktiricinderella95.blogspot.com/http://cikgufarha.blogspot.com/http://budaksukavanilla.blogspot.com/http://syaza-applemints.blogspot.com/http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com/http://www.schanazri.com/p/s: jangan serik jenguk sini ok… Download Best WordPress Themes …

Welcome to UiTM Shah Alam!

Holla there! Seperti yang sedia tahu, aku telah pun tukar kos dari Geomatik kepada Pengurusan …

Chillax!

Dua hari yang lepas, aku ada buat satu entri tentang keadaan aku bila blog hilang …

Contengan alam…

Kabare kalian penghuni maya yang tidak henti menatap skrin yang kian hari memonopoli mata dari …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top