Month: November 2015

Day 6: Promise huh?

Apa cerita nak promise-promise nih? Okay, okay…aku dah janji nak tido awal hari ni… setiap hari aku janji macam tu… Tapi masih jugak tido lambat…. Habit katanya! Padahal tak sedar yang awak tu sekarang musim praktikal! Buatlah cara praktikal..jangan buat cara orang cuti sekolah… orang cuti dia pun sibuk nak cuti… *Baik-baik* Okeh, pada semua …

Day 6: Promise huh? Read More »

Week 1: Rasa Tua

Hallo, it’s me… I was wondering if after all these years you’d like to meet.. (Lepas habiskan lagu Adele dalam hati. Miss me? hahahahah perasanlah kau sofie! *abaikan!*) “Agak-agaknya kalau tua itu berperisa, apa rasanya? -masam-manis-pahit-tawar-payau-kelat??? “  “Kau dah kenapa keluarkan topik ‘tua-tua’ ni? sensitif tahu!” “Terimalah hakikat yang kau sememangnya sudah tua cik pe’ah …

Week 1: Rasa Tua Read More »

Day 1: Okay ke?

 Holla! First day practical huh? so, how do you feel? Aigooo….rasa macam nak ketuk je kepala kat dinding. Apasal kau tanya…manalah tidaknya, soalan pasal study sendiri pun boleh lupa bila ditanya encik bos. Nervous tak nervous bila kau jejak kat opis tu, tapi nampak macam kosong.  Before tu, nak ucap syukran jazilan khairun jazza’ kepada …

Day 1: Okay ke? Read More »

10 jam 30 minit…

Holla!  Mood: Nervous…. Background song: Playlist from Crown the empire and Attack Attack! song.   Okaylah…mood sekarang sangat-sangatlah tak okay…   “you never said that this would be easy…so go on live…”   Checklist untuk persediaan esok dah pun aku selesaikan.  Baju, untuk seminggu dah pun diseterika…borang pengenalan diri pun dah print…apa lagi ek?    …

10 jam 30 minit… Read More »

#Nov13: Goodbye Part 5!

 Assalamualaikum dan salam penghulu segala hari…. Berita gembira #Nov13 Selain daripada album #Purpose yang akan bersaing dengan #MadeintheAM, aku ada lagi berita yang lebih eksited.  Tadaaaa!!!! Alhamdulillah…dah setahun sepi…undescribe feeling bhai…(ala…describe ajelah yang kau tengah happy guling-gulingkan?) Eh, eh…mana ada…aku tarik nafas lega ajelah…terlepas suatu penantian. Fuh!  Haa….kepada yang dapat result hari ni, tahniah daku …

#Nov13: Goodbye Part 5! Read More »

Bila adik-beradik kau ada calon….

  (aku harap yang ada related family dengan aku tak baca…hahahahah *gelak jahat*)  Dalam reramai adik-beradikkan,  mesti ada sorang yang ‘loneranger‘…dan dalam adik-beradik aku..akulah orang itu…(tetiba keluar lagu ‘kuhapuskan air mata…..’) T__T   Dulu, masa semua tengah single mingel…topik pun bebudak aje rasa…tak pasal study, pasal isu semasa…tak pasal isu semasa…pasal impian masa depan….pastu telefon …

Bila adik-beradik kau ada calon…. Read More »

Salam dari Miri…

Holla! Alhamdulillah…akhirnya kami (aku dan adik aku) selamat mendarat di tanah tumpah darahku….ibu pertiwiku…… Rakyat hidup mesra dan bahagia… Damai muhibah sentiasa…. Bersatu berusaha berbakti Untuk Sarawakku cintai…. Ecececehceh…’termenyanyi’ pulak da…hahahah rindu dowh nak nyanyi lagu ‘Ibu Pertiwiku’…teringat zaman hingusan ritu-ritu…sebut pasal ‘hingusan’ (jangan kata aku bukak topik tak senonoh pulak!) dan-dan aku balik Miri, …

Salam dari Miri… Read More »

Diwali di KLCC

Assalamualaikum! and Happy Diwali Malaysian! Yeay esok cuti…itu yang penting tu…hahahah sekarang ni aku menulis dari Mantin, N.9 sambil ditemani radio CatsFM. (Ecececeh poyo je nak letak statement ni…) So apa cerita hari ni? Semalam plan nak jumpa kawan aku dah pun tertunai. Jumpa kat mana? KLCC kau…dah lama tak ke sana…adalah lebih kurang tujuh …

Diwali di KLCC Read More »

Scroll to Top