Segmen Zaman Sekolah

May 24, 2016


Assalamualaikum there!
Semalam aku ditagging oleh Yoo untuk "Segmen Zaman Sekolah" yang kalau tak silap aku dimulakan oleh numigx...Thanks to both of you sebab sudi buat segmen ni... ^_^

Huwaaa....zaman sekolah tu! Bukan senang nak imbau balik zaman yang dah lama tinggal kat belakang. Sekolah pulak tu...huhuhuhu..Aku pun tak ingat situasi sekolah tu macam mana, memori dia pun macam dah kabur sangat....tapi aku ceritalah mana yang aku ingat...sayangnya takde gambar...huhuhuhu...

Zaman aku sekolah dulu, aku jenis budak yang tak bergaul sangat dengan orang. Suka duduk tepi tingkap, buat hal sendiri, conteng-conteng buku, baca buku...sampaikan cikgu asyik ingat aku budak baru. Huhuhuhuhu...Dari sekolah rendah sampai sekolah menengah kot macam tu...aku tak suka sangat fokus dalam kelas bagi subjek yang aku tak minat. Apa punya budaklah kan...

Misalnya, aku masa sekolah dulu neutral. Maksudnya semua subjek tu aku layan sama rata je. Takde lebih takde kurang...selalunya aku lost lah...masa cikgu mengajar kat depan, aku sesat kat dunia mana tah! Bukan tidur, dia macam kita sedar tapi kita bukan kat dunia nyata...haaa...

View waktu senja kat rumah sewa, kelantan :)
Dulu, aku takut dengan orang. Kalau aku pergi tempat ramai orang, aku rasa takut giler...tak tau pasal pa...kalau dalam satu tempat awam yang besar tu, korang jumpa manusia yang pegang buku nota sambil conteng-conteng, ataupun orang pakai headphone sambil baca novel ke buku apa-apa ajelah...itulah dia spesies aku...

Aku punya fasa sekolah ada banyak. Lagi-lagi masa sekolah menengah. Aku masuk sekolah normal macam orang lain masa tu agak lambat gak r...aku turun tiga batch lagi muda dari aku. Memang macam tak best sebab kawan semua dok gelar kita 'kak'...terasa tua disitu..huhuhu...lepas tu, masa sambung belajar aku tak suka orang tanya umur. Macam sensitif pulak. Adoyai! 

Masa tu, aku duduk rumah sewa dekat Kelantan. Tiga tahun duduk sana. Kalau dok dengar orang kecek kelate tu pehe lagila...Time cuti hujung tahun je aku balik. Kalau cuti raya, cuti sekolah dua minggu tu, aku lepaklah mana-mana rumah kawan yang sudi tumpangkan. Kalau tak pun, aku lepak sorang kat rumah sewa. Paling pun lepak dekat C.C...lepas tu kalau boring tahap giga, baru aku jenjalan kat KB. Rindu pulak dengan housemate...huhuhuhu

So, say goodbye forever tu zaman sekolah. Takde memori dia yang aku boleh ingat sebagai the best moment ever, tapi terima kasih untuk ilmu teori yang diajar... ^_^~

So, korang punya memori zaman sekolah dulu macam mana? Mesti lagi gempak dan hebatkan? Bestnya.....kalau korang nak join segmen ni dan rasa nak throwback zaman sekolah, aku alu-alukan sangat! :) Free tagging..hehehehhe...

Thanks for reading! :)

p/s: Ngeee....sori sangat, memang takde gambar masa zaman sekolah dedoulu....huhuhuhu..takut kamera...

16 comments

  1. my zaman sekolah be like.... I am a nerdy T_T hahaha sekarang pun mungkin orang panggil nerd, tapi I think I improved a lot. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha....samalah...pastu bila dah besar baru tau...huhuhuhu
      lambat tollah rasa...

      Delete
  2. Huhu yang bab berangan dalam kelas tu, kita sama la... kadang2 mata memang tengok papan putih, tapi otak melayang ke mana...sedar2 kelas dah habis, haha. Yoo pun penakut jugak, jenis tak boleh pergi mana2 sorang2, nervous dia tu kan... >.<'

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??? sedar2 kelas dah habis dan kita pun macam, eh! dah habis? hahahahhaha
      adoyai...macam sloth pulak bila pikir balik...:P

      Delete
  3. Salam,
    tergelak baca takut kamera, sebijik macam adik adik yana.. :) yang tu jugak dia nampak kan hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam yana :)
      hahahhaha..tulah masa sekolah takut, sekarang okaylah sikit...adoyai...

      Delete
  4. hehehe, opi baca sini ^^
    jemput join baca opi punya pulak :D

    http://ash-tsukidate.blogspot.my/2016/05/segmen-zaman-sekolah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for reading opie :)
      done reading yours...nice experience!

      Delete
  5. aida ada la skit skit gambo zaman skola.
    tu pun tambahan nyer bila da wujud nyer fb ni, kawan2 lama tag :)
    tak byk aida nak citer pasal zaman skola.
    sebab tak best! kena blaja dan blaja dan blaja :) ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha...samalah kita...xtau buat apa kat sekolah sampai tak ingat langsung! :P

      Delete
  6. saya pun takut dengan manusia bila berada dalam dewan ke. dalam suasana makhluk manusia yang ramai tu, mudah je gelisah, nak balik cepat. hahah. satu lagi, sy pun takut kamera. haha. org lain duk sibuk ambik gambar sendiri. zaman sekolah ni, biasa je. kene buli tu biasa je sbb x berapa nak aktif dlm kelas. hmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? hahahaha sekarang baru okay sikit...alhamdulillah :)

      Delete
  7. huhuhuhuhuhuh tak perasan kak sofie join T_T naseb stalk kak sofie! TQ joinn :* :* kis kis heheeheheh tqsm kak sofie tak habaq pun mana cek nak tau hahahaah XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ek? hehehhehehe lupa nak gtau....
      thanks sebab sudi stalk sini ^_^ happynya ada org sudi stalk...hahahahhahahha

      Delete

© SOFIEADIE. Design by FCD.