Chillax!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
I heart Ramadhan 1440H
Peluang
Endgame dan Hantu Kabel
Move On zillion time
Dua hari yang lepas, aku ada buat satu entri tentang keadaan aku bila blog hilang kompas. Lepas tu, aku tak taulah perasaan aku atau aku yang terlalu paranoid sampaikan aku rasa yang entri tu macam menyinggungkan perasaan ramai pihak. Oh God! Dosa apakah yang telah aku lakukan terhadap mereka?!! Huwaaa…..
Aku pun macam, “Weh, ko dah buat apa dengan blog kau ni? Adoyai!”. Blur sekejap! Dan entri kali ni aku nak mintak maaf kepada korang jika ada yang tersayat jiwa, terguris hati mahupun terobek emosi. Ampuni gua lorh! Mintak maaf banyak-banyak…T^T
So, bila aku dapat komen dari korang, aku pun terfikir jugak. Okay, kita sama-sama fikir…dan itulah faedahnya bila kita suarakan pendapat. Mungkin ada pro’s dan con’s. Tapi dua-dua takde salah dia. Sebab lain orang lain pendapat. Yang penting aku dah dah bersedia terima sebarang kecaman. (Kalau kena kecamlah….sedih woo…) Takde r…aku chill ja…
Kalau korang tertanya-tanya, kenapa aku buat entri kejam macam tu? Aku pun akan tanya diri aku balik…dan diri aku akan jawab, dah namanya blog hilang kompas, sesatlah jawabnya…T_T
Chillax!
Terima kasih untuk yang sedia menerima pendapat dari aku dan sudi berkongsi pandangan tentang hal tu. Kita sama-sama belajar. Salah dan silap itu semuanya datang dari kelemahan aku sendiri. Yang penting belajar dari kesilapan. *tarik nafas panjang-panjang….lepaskan perlahan*
Sebenarnya aku pun lebih suka baca blog yang ceritakan tentang pengalaman, kisah hidup…apa yang mereka fikir..sebab itu memang genre favorite aku. Dia macam terasa dekat dengan dunia sebenar. Dah namanya hidup dalam satu dunia…adoyai.. tu jerlah kot…kot!
Dan aku pun masih newbie, perlu banyakkan belajar lagi, banyak silap yang berlaku tanpa sedar…mintak maaf lagi sekali. Dalam perancangan akulahkan, blog ni dalam fasa transition. InsyaAllah masih dalam proses. Aku dah berubah angin ke?
Angin? urm…*panas pulak hari ni…tetiba* aku masih dalam plan untuk menaik tarafkan blog sendiri. Scary kan?
Benda yang paling aku takut: Kehilangan pembaca setia macam kim chaa, nina, yana, tashira, numigx, tomo…dan ramai lagilah…fuh!

Perubahan itu menakutkan bukan?

Akhir kata dari aku,

Be yourself. Because everyone is already taken…

Thanks for reading! 

Keep reading on

Any thought?

0 thoughts on “Chillax!”

  1. Alaa siqah baru jumpa blog awak. Hee. Dah follow πŸ™‚

    Will be one if your loyal readers. Dont worry. Pendapat masing2. Kalau ada yang menegur, baguslah. Boleh sama2 betulkan apa yang salah πŸ™‚

    Nak terjah entri blog hilang kompas sekarang πŸ˜€

  2. hahahha…maunya tak perasan…hehehehheh
    indeed kim chaa…ayat kim chaa makin powerlah sekarang…tahniah! ^_^

    thanks untuk setia hingga hujung nyawa..glad to read that!

  3. Ehhh .. Macam tahu tahu selalu stalk blog niiih .. Hehe .. Chillax laah, setiap manusia akan lakukan perubahan utk kearah yg lebih baik ^^ Tak semua org akn setuju dgn kita, tp bermakna kita tak boleh bersuara. Pendapat masing masing πŸ™‚ chill. Setia hingga hujung nyawa .. Ehhh, tetiba ..

  4. teruskan menulis! tak salah lontarkan pendapat hehe. saya suka baca blog orang sebab saya suka tengok orang lain punya cara berfikir. masing2 unik, masing2 ada kelebihan… Allah cipta kita ni pelbagai dan berbeza2 kan untuk belajar sesama sendiri. yeaahh chillax <3

  5. iyap! nein…the compass still here…don't worry des! captain barbosa will not have a chance to take it away…hahahhahah
    thanks des! i will…

  6. aww, i'll still love your blog content lah apa jenis entry sekalipun. changes is good, but the most important thing is kita sbg penulis selesa dengan apa yang kita tuliskan– that's when we actually find happiness in writing, and when we're happy ain't that a proof we're in the right direction? that compass is not broken then. hehe, keep writing apa-apa pun ok!

  7. Hahaha. Chillax.
    Hidup ni adalah episod untuk mencari matlamat.
    Kalau hari ni lain, esok lain, itu namanya berubah, dan berubah selalunya menuju ke arah kebaikan. Kan? Hehehe

  8. No! you won't lose your readers, sofie! don't worry πŸ™‚
    kritikan yg diberi tukarkan kpd menjadi sebagai motivasi untuk sofie buat yg lebih baik tau!
    chaiyok chaiyok, sofie! hihi πŸ˜€

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading