Chillax!

May 29, 2016

Dua hari yang lepas, aku ada buat satu entri tentang keadaan aku bila blog hilang kompas. Lepas tu, aku tak taulah perasaan aku atau aku yang terlalu paranoid sampaikan aku rasa yang entri tu macam menyinggungkan perasaan ramai pihak. Oh God! Dosa apakah yang telah aku lakukan terhadap mereka?!! Huwaaa.....

Aku pun macam, "Weh, ko dah buat apa dengan blog kau ni? Adoyai!". Blur sekejap! Dan entri kali ni aku nak mintak maaf kepada korang jika ada yang tersayat jiwa, terguris hati mahupun terobek emosi. Ampuni gua lorh! Mintak maaf banyak-banyak...T^T

So, bila aku dapat komen dari korang, aku pun terfikir jugak. Okay, kita sama-sama fikir...dan itulah faedahnya bila kita suarakan pendapat. Mungkin ada pro's dan con's. Tapi dua-dua takde salah dia. Sebab lain orang lain pendapat. Yang penting aku dah dah bersedia terima sebarang kecaman. (Kalau kena kecamlah....sedih woo...) Takde r...aku chill ja...

Kalau korang tertanya-tanya, kenapa aku buat entri kejam macam tu? Aku pun akan tanya diri aku balik...dan diri aku akan jawab, dah namanya blog hilang kompas, sesatlah jawabnya...T_T

Chillax!
Terima kasih untuk yang sedia menerima pendapat dari aku dan sudi berkongsi pandangan tentang hal tu. Kita sama-sama belajar. Salah dan silap itu semuanya datang dari kelemahan aku sendiri. Yang penting belajar dari kesilapan. *tarik nafas panjang-panjang....lepaskan perlahan*

Sebenarnya aku pun lebih suka baca blog yang ceritakan tentang pengalaman, kisah hidup...apa yang mereka fikir..sebab itu memang genre favorite aku. Dia macam terasa dekat dengan dunia sebenar. Dah namanya hidup dalam satu dunia...adoyai.. tu jerlah kot...kot!

Dan aku pun masih newbie, perlu banyakkan belajar lagi, banyak silap yang berlaku tanpa sedar...mintak maaf lagi sekali. Dalam perancangan akulahkan, blog ni dalam fasa transition. InsyaAllah masih dalam proses. Aku dah berubah angin ke?


Angin? urm...*panas pulak hari ni...tetiba* aku masih dalam plan untuk menaik tarafkan blog sendiri. Scary kan?

Benda yang paling aku takut: Kehilangan pembaca setia macam kim chaa, nina, yana, tashira, numigx, tomo...dan ramai lagilah...fuh!

Perubahan itu menakutkan bukan?

Akhir kata dari aku,

Be yourself. Because everyone is already taken...

Thanks for reading! 

30 comments

  1. yup kritikan tu leh buat kita berfikir n perbaiki..
    terus nk terjah entri blog hilang kompas =)

    ReplyDelete
  2. No! you won't lose your readers, sofie! don't worry :)
    kritikan yg diberi tukarkan kpd menjadi sebagai motivasi untuk sofie buat yg lebih baik tau!
    chaiyok chaiyok, sofie! hihi :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fatina! there's still a room to fit in :)
      all the best for u too!

      Delete
  3. singgah

    http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  4. wah ada nama kita lah :P hahaha no worries lah kak. chillax je :)

    ReplyDelete
  5. aww, i'll still love your blog content lah apa jenis entry sekalipun. changes is good, but the most important thing is kita sbg penulis selesa dengan apa yang kita tuliskan-- that's when we actually find happiness in writing, and when we're happy ain't that a proof we're in the right direction? that compass is not broken then. hehe, keep writing apa-apa pun ok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyap! nein...the compass still here...don't worry des! captain barbosa will not have a chance to take it away...hahahhahah
      thanks des! i will...

      Delete
  6. salam ,
    saya pun suka baca tentang pengalaman..

    eh saya ke ? insyaAllah will stay

    ReplyDelete
  7. hmmmm x dpt nak komen.
    akak kena baca previous entry :) hi hihi...

    ReplyDelete
  8. relax kak, biasa je. best je baca entri org lain ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. already relax tomo...heheeheh thanks ya for supporting! :D

      Delete
  9. Hahaha. Chillax.
    Hidup ni adalah episod untuk mencari matlamat.
    Kalau hari ni lain, esok lain, itu namanya berubah, dan berubah selalunya menuju ke arah kebaikan. Kan? Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah...
      episod tu semakin berkembang, hopefully berjalan dengan lancar...insyaAllah...

      Delete
  10. teruskan menulis! tak salah lontarkan pendapat hehe. saya suka baca blog orang sebab saya suka tengok orang lain punya cara berfikir. masing2 unik, masing2 ada kelebihan... Allah cipta kita ni pelbagai dan berbeza2 kan untuk belajar sesama sendiri. yeaahh chillax <3

    ReplyDelete
  11. Ehhh .. Macam tahu tahu selalu stalk blog niiih .. Hehe .. Chillax laah, setiap manusia akan lakukan perubahan utk kearah yg lebih baik ^^ Tak semua org akn setuju dgn kita, tp bermakna kita tak boleh bersuara. Pendapat masing masing :) chill. Setia hingga hujung nyawa .. Ehhh, tetiba ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...maunya tak perasan...hehehehheh
      indeed kim chaa...ayat kim chaa makin powerlah sekarang...tahniah! ^_^

      thanks untuk setia hingga hujung nyawa..glad to read that!

      Delete
  12. Alaa siqah baru jumpa blog awak. Hee. Dah follow :)

    Will be one if your loyal readers. Dont worry. Pendapat masing2. Kalau ada yang menegur, baguslah. Boleh sama2 betulkan apa yang salah :)

    Nak terjah entri blog hilang kompas sekarang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe2...acane bleh jumpa blog ni? hahahahah soklan takleh blah...
      thanks followed here siqah!

      setuju tu...pesanan utk saya sendiri jugak ni. :)

      Delete

© SOFIEADIE. Design by FCD.