Month: May 2016

Chillax!

Dua hari yang lepas, aku ada buat satu entri tentang keadaan aku bila blog hilang kompas. Lepas tu, aku tak taulah perasaan aku atau aku yang terlalu paranoid sampaikan aku rasa yang entri tu macam menyinggungkan perasaan ramai pihak. Oh God! Dosa apakah yang telah aku lakukan terhadap mereka?!! Huwaaa….. Aku pun macam, “Weh, ko …

Chillax! Read More »

Perbezaan antara Geomatik Tulen, GIS dan Sumber Alam.

Holla there! First of all, aku nak ucapkan terima kasih kepada beberapa orang yang sudi bertanya tentang perbezaan antara Geomatik Tulen, GIS dan juga Sumber Alam. InsyaAllah dalam entri kali ni aku akan cuba terangkan walau aku sendiri pun kabur..hahahahaha…sebab beza dia tak sejauh dari bumi nak ke Pluto. Tapi lebih kurang macam bumi dengan …

Perbezaan antara Geomatik Tulen, GIS dan Sumber Alam. Read More »

Praktikal di JUPEM #2

Holla there! First of all, aku nak ucapkan tahniah kepada adik-adik yang dapat menyambung ke peringkat pengajian yang seterusnya! Patutlah ramai tanya soalan pasal geomatik…ni mesti dapat geomatik ni Hehehehe…apa-apa pun all the best kalian! Welcome to the university life! Bagi sesiapa yang nak tambahkan pengetahuan yang mendedahkan pengalaman praktikal di JUPEM ni tanpa sebab, …

Praktikal di JUPEM #2 Read More »

Bagaimana mencari pekerjaan selepas tamat pengajian?

Universiti atau kolej tidak menyediakan kita kehidupan yang sebenar. Jika kita seorang pelajar sepenuh masa, kita mungkin tidak mempunyai banyak peluang atau masa untuk menyertai sebarang kerja sambilan disebabkan jadual yang begitu padat. Walau bagaimanapun, pinjaman pelajar membuatkan seseorang itu sukar untuk menumpukan perhatian dalam kelas kerana hutang yang semakin menaik dan meningkat lebih tinggi, …

Bagaimana mencari pekerjaan selepas tamat pengajian? Read More »

Scroll to Top