Merdeka! Merdeka! Sale on Lazada

August 25, 2017

contest, lazada

Bulan Ogos terkenal sebagai bulan kemerdekaan bagi seluruh rakyat Malaysia. Sayangnya, bulan Ogos bukanlah bulan favorite aku. Hahahahah. Sebab banyak-banyak bulan, yang paling best tetap bulan Disember!

Okaylah, berbalik pada tujuan entri ni dibuat, aku ingin jugak mencuba nasib bagi contest yang dianjurkan Lazada kali ni. Walau dalam aku tak suka bulan Ogos ni, Lazada tetap pujuk aku untuk suka pada Ogos dengan promosi Merdeka! Merdeka! Sale  (http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/) dengan diskaun istimewa sebanyak 80% bermula dari 25 Ogos sehingga 31 Ogos

Jadi, bagi memeriahkan lagi musim merdeka + raya haji ni kelak, suka aku menjemput semua rakan blogger untuk join contest ni. 

So, here are the main part of the entry;

Q: What do you love about being Malaysian?
A: The varieties of foods! No one can argue about the Malaysian foods. Walau jauh mana pun kita duduk, the smell of sambal belacan jugak yang bisa mencairkan liur. Kerabu mangga, ayam tandoori...bab makan kat Malaysia ni, kalau ada alah memang tak seronok nak merasa semuanya. 

Lagi satu yang paling aku suka adalah keprihatinan yang diberikan oleh negara terhadap rakyatnya. Walau masih banyak lagi bocor dan lepas pandang, so far Malaysia masih aman, buat aku syukur giler.

Q: Who is your favorite local brand?
A: Touch n Go!, Khind, Karya Seni, Silky Girl, Pelangi. 

Q: Two products from Malaysian brands that you love?
A1: From Karya Seni, yang paling aku suka adalah "Jodoh itu Milik Kita" karya Sara Aisha! I really love her writing. Cara penyampaian jalan cerita yang menarik, psiko, pengorbanan dan mainan emosi terlalu padat dalam sebuah naskah ni. Aku baca berulang kali pun masih mampu sengih sendiri. OMG! 

Sara aisha, jodoh itu milik kita

A2: Dari Silky Girl pulak, barang yang paling aku suka adalah minyak wangi dia. Walaupun bersaiz kecil, tapi bau dia..i really love it! Sampai sekarang masih setia dengan minyak wangi Silky Girl. Mampu milik dan bau yang tahan lama.

perfume, silky girl

###


So this is the end of the entry, kalau korang nak merasa menang dalam contest ni, apa kata mulakan dengan join contest ni. Pemenang dipilih secara random. Kalau dah join, chance nak menang tu ada, tapi kalau tak join langsung, macam mana nak dapat voucher dari Lazada kan? 

Dapat atau tidak itu belakang cerita yang paling penting kita mencuba. So, are we ready to shopping on Lazada Merdeka! Merdeka! Sale with special discount 80%? If yes, then let's grab the chance!

All the best to all the contestants and enjoy shopping!

14 comments

  1. Whoaaa, novel gtew....hehe~
    Jom tengok Nona pilih apa

    http://nonasani.blogspot.my/2017/08/merdeka-sale-with-lazada-merdeka.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yo cik nona...sebab memang gemar baca novel...lagi2 karya sara aisha
      :) all the best nona!

      Delete
  2. wah wah wah :D dah join dah diaaaa.

    all the best! harap2 rajin nak buat post nak join :D

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. mehlah meriahkan lagi contest ni nina. mana tau untung badan dapat voucher shopping kat lazada.
      thanks ya! all the best for you too!
      :)

      Delete
  3. good luck~~~ wahh tak tau pulak silky girl ada minyak wangi? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you aisya! hehehe silky girl punya minyak wangi banyak menggamit memori...huhuhu
      all the best for u too!!

      Delete
  4. kmk pun suka novel by karya seni juakkk. silky girl nang forever fav dari sekolah menengah dolok. :D

    all the best!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan??? trapi sik semua juaklah kamek baca. nangga penulis nya juaklah...
      samalah!!! feveret lagi2 'be mine'...uuu mun cium baunya..alu tringt zaman asrama...
      all the best too!!

      Delete
  5. soalan bonus: kalau anda terpilih satu negara untuk pindah dari Malaysia, negara manakah yg cikSofie pilih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha cepumas betul soalan ni...german.
      saya akan pilih german.

      Delete
  6. Gudluck contest ni. Datang jenguk blog sy.

    http://www.lokmanamirul.com/2017/08/rose-face-serum-zeeta-produk-terbaik.html

    ReplyDelete

© SOFIEADIE. Design by FCD.