Starting my hashtag!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
I heart Ramadhan 1440H
Peluang
Endgame dan Hantu Kabel
Move On zillion time
Too March stories
Self Care On A Budget
#, hashtag
Holla there!
How are you? Hopefully, everything is beyond expectation.
Bagi sesiapa yang telah follow instagram aku korang mesti perasankan yang aku lebih banyak pos gambar makanan lebih dari gambar sendiri. Itu sebab makanan lebih menarik dari aku! hahahah
Takdelah, tapi betul jugaklah. Makanan kat ig yang aku post tu, boleh jadik peneman perut ni kalau lapar tetiba. So, disebabkan faktor itu, seorang kawan ig aku telah mencadangkan agar aku miliki hashtag sendiri. Haaa, aku post gambar makanan time makan sedap je. Tertakluk jugaklah…ada time lapar giler walau makan sedap, aku lupa jugak nak amek gambar. Alih-alih dah habis. 
Jadinya, aku pun buat #sofiethefoodian sebagai hashtag rasmi setiap kali aku post gambar makanan. Dan semua orang assume aku makan sedap hari-hari. Duh!!! Ada masa rezeki lebih tu, dapat makan sedap…kita kongsilah melalui gambar. >_<

Why #sofiethefoodian ?
Because I love food more than human!!!
So far, makanan yang paling aku suka adalah twister kfc, grilled chicken chop secret recipe dan juga sushi

To all sushi lovers out there, please take notes gais, 21-24 Ogos ni ada sushi king bonanza. 

Terpaksa puasa sushi untuk sementara waktu.
Tengok berapa pinggan aku dapat balun untuk bonanza kali ni. Tak syok sebab kamceng hantu sushi tak ramai…syok sebab ada orang belanja! 
Western food yang aku paling kureng sekali :- pizza. 
Melainkan kalau aku betul-betul craving for pizza baru makan. (makan dua slice dah kenyang. Muak satu hal.)
Nak kasi ig penuh dengan gambar view lawa-lawa, trip pun dah jarang buat. huhuhuhu
Selfie? Erm….salah satu manusia yang kurang gemar lihat gambar sendiri! ^_^!
Ada banyak sebenar tempat makan nak review, tapi alih-alih asyik pergi tempat sama. Tak kfc, segamat rel, teringin kek; secret recipe…itu ajelah mainnya. Nak pergi tempat baru, selera tak masuk. Hari tu makan di ice bucket, esok demam! Bukan sebab tak sedap, tapi sebab sejuk giler! 13 jam dalam air cond lepas tu makan ice bucket, memang down lah cerita dia. hahahahah Alhamdulillah seminggu kemudian, baru sembuh.
On waiting list to review- Dolly dim sum, DC Superheroes cafe. (itu kalau aku masih ingat rasa dia lagilah. DC cafe aku tak makan, so takleh nak review penuh.)
In case korang duduk area shah alam, dn mencari member food hunting, jangan segan silu roger aku. American pay, of course! 
Chiao lu! 

Keep reading on

Any thought?

0 thoughts on “Starting my hashtag!”

  1. i can feel that nina! bila time pergi tempat cantik rasa macam banyak je gambar kita ambik. tapi bila belek2, satu pun susah nak ada gmbr sendiri menyebabkan nak cari gmbr sesuai untuk profile pic pun xda…>_<

    nice! tak payah ambik dekat pexels dah kalau sendiri boleh ada gmbr setanding diorang.

    thanks for notice 🙂 yang berani try sc pun westrern je. yang asian memang tak pernah. ada sekali tu try, terasa byk perasa. huhuhuhu kek memang sc adalah tempat wajib untuk lepaskan craving kek!

  2. Dulu2 selalu ambik gambar pemandangan je kiranya tak ambik gambar sendiri berbackgroundkan pemandangan tu. Pastu bila tengok2 balik gambar, rasa sedih pulak sbb gambar tu boleh ambik google je, tapi diri sendiri takde dalam gambar.. haha sejak tu, kena ada satu gambar at least kat gambar pemandangan.

    Tapi still kalau nak share kat IG tu semua kita share pemandangan je. The rest simpan je tatapan sendiri hahaha. Oh boleh guna update beloggg.

    Anyway, perasan jugak hashtag sofie tuuu. rasa macam tak pernah try lagi grilled chicken chop secret recipe, biasanya makan kek or pasta je kat SR ni.

    hanisamanina.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading