Month: August 2017

Merdeka! Merdeka! Sale on Lazada

Bulan Ogos terkenal sebagai bulan kemerdekaan bagi seluruh rakyat Malaysia. Sayangnya, bulan Ogos bukanlah bulan favorite aku. Hahahahah. Sebab banyak-banyak bulan, yang paling best tetap bulan Disember! Okaylah, berbalik pada tujuan entri ni dibuat, aku ingin jugak mencuba nasib bagi contest yang dianjurkan Lazada kali ni. Walau dalam aku tak suka bulan Ogos ni, Lazada tetap …

Merdeka! Merdeka! Sale on Lazada Read More »

When I spit it out….

Bila kita dapat meluahkan segala rasa berbuku pada orang yang sepatutnya, ada satu benda yang kita akan dapat. Iaitu:- rasa ringan. Semua beban seakan dah hilang! Seriously! Aku dah lama tak berkawan dengan orang baru. Sebab aku spesies yang malas nak kenal orang. Hahahaha Aku bukan tak nak kenal orang. Cuma masalahnya,…itulah…malas nak kenal orang. …

When I spit it out…. Read More »

Starting my hashtag!

Holla there! How are you? Hopefully, everything is beyond expectation. Bagi sesiapa yang telah follow instagram aku korang mesti perasankan yang aku lebih banyak pos gambar makanan lebih dari gambar sendiri. Itu sebab makanan lebih menarik dari aku! hahahah Takdelah, tapi betul jugaklah. Makanan kat ig yang aku post tu, boleh jadik peneman perut ni …

Starting my hashtag! Read More »

Be strong buddy!

Aku tak tahu nak up cerita apa. Cuma sebabkan aku dah lama tak up entri jadi aku rasa aku patut kot up dengan cerita yang mana aku rasa patut. Hahahah… Minggu lepas, secara rasminya, aku miliki kereta sendiri. Alhamdulillah dan terima kasih ayah untuk kereta ini.  Minggu lepas juga, aku pergi lepak dengan member aku …

Be strong buddy! Read More »

I’m 25 and single

Aku ada satu phobia yang aku cipta dalam minda. Nama dia Gamophobia dan philophobia. Dulu, aku tak tahu pun pasal istilah ni. Aku cuma percaya pada prinsip yang satu aku selalu pegang bila ia berkisar soal ‘masa depan’. Untuk kesekian kalinya aku menaip ayat yang sama: “Kalau kita mahu jadi yang pertama untuk orang itu, …

I’m 25 and single Read More »

Uber vs Grab Car

Masuk bulan Ogos ni, maka genaplah tiga bulan setengah aku naik public transport bergelar uber dan grab car ni. Jangan persoal kenapa aku tak naik bas. Dia akan jadi isu masa vs duit. Sebab aku sayang masa maka, aku pilih uber dan grab.  Biasanya jarak dari tempat kerja aku dan rumah adalah 6.2km (dengan menggunakan highway).  …

Uber vs Grab Car Read More »

Scroll to Top