Month: February 2016

Last route to UiTM, Arau

Assalamualaikum! Well, hello there! Seperti yang sedia maklum, jumaat lepas aku telah pun tamat praktikal bagi dua subjek semester akhir ni. Haaa….belum habis lagi sebenarnya praktikal aku nih. Dia cuma dah tamat tempoh bagi sesi datang pejabat. Tu je baru….huhuhu..T_T Memandangkan aku dan classmate yang lain ambil Hydrography Surveying dalam kampus, maka kitaorang akan mulakan …

Last route to UiTM, Arau Read More »

Masak oh Masak!

Masak ni ada banyak kategori. Masakan panas, berat, pastri, bake, dessert, etc….yang penting semua menghasilkan makanan. Dan janji bukan aku yang masak! Hahahahaha….okay..tak kelakar pun…T_T.. Kupas isu masak nih, aku rasa percentage aku mengusai dunia masakan hanyalah 0.01%…erm?? Okay, macam teruk sangat jer tu…atau mungkin macam titisan hujan di musim kemarau? atau sesudu beras? kot! …

Masak oh Masak! Read More »

Forrest Gump

Forrest Gump adalah satu cerita yang penuh dengan dialog yang tersirat dan bermakna. Itu bagi pandangan akulah. Sebab kalau boleh sepanjang tengok cerita dia, aku asyik nak pause je. Kalau tak pause rewind…Alasan? Nak ulang balik apa yang dia kata. Feel ni sama macam tengok cerita “Angels & Demons”. Aku pun tak faham pasal pa…sebab …

Forrest Gump Read More »

Kotak

Holla there!Miss me huh? Bluek!!! Bazir karan je nak miss, miss kan? Okaylah, sebenarnya tadak alasan kukuh pun untuk aku tak update blog ni. Cuma aku kena cari beribu ayat dan cerita untuk bagi entri aku betul-betul manfaat untuk korang baca. (macamlah selama ni bermanfaat entri aku kan? cyeh!) Alkisahnya….dari hari tu nak update pasal …

Kotak Read More »

Hard Feeling huh?

Samaada aku yang overthinking atau minda aku ni langsung tak kenal erti senyap??? Setiap benda yang aku tengok, perhati sekadar memerhati seperti biasa, suara dalam kepala aku macam sedang bersidang. Aku toleh ke tiang lampu, dikatanya…jika jalan tanpa lampu, gelapnya seperti hati yang dah lama tak bertaubat. See! Tiang lampu dengan taubat tu benda yang …

Hard Feeling huh? Read More »

Bukan Sekadar Header…

Bukan Sekadar Header. Header blog adalah impression utama bila orang datang menjengah blog kita. Dari header kita mungkin dapat tebak sedikit personaliti sang pemilik blog tersebut. Header blog ni macam keadaan luar rumah kita. Mungkin! (hahahah…janganlah serius sangat, itu aku teka je…) mungkin jugak macam wallpaper lappy, phone kita… Alhamdulillah, Dah dua hari aku pakai …

Bukan Sekadar Header… Read More »

Dapat Hadiah Dari Cikla!

Alhamdulillah rezeki hari Jumaat.  After buka lapisan pertama  First of all, aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada cikla sebab sudi hadiahkan kita sebuah memori terindah bagi bulan Februari 2016 ni. Balik dari mengimbau kenangan di sekolah rendah zaman dulu sambil bantai aiskrim gula apong, tetiba aku nampak satu bungkusan atas meja. “Hadiah dari cikla ke ni? …

Dapat Hadiah Dari Cikla! Read More »

Sebulan lagi….

Kepada yang sedia maklum yang sekarang aku masih dalam tempoh praktikal yang begitu membunuh jiwa raga dan pergerakan serta membataskan….(tragik betullah ulasan aku), tinggal lagi sebulan. Yeay! happynya!!! but in the same time aku dah mula cuak dah peluh pun sudah pun merenek tanda masih lagi tak besedia untuk menghadapi hari-hari viva…wow! syabas! tiga bulan masih …

Sebulan lagi…. Read More »

Otakku kelaut…..

Sambil baca, aku mohon korang mainkan playlist ni…ambik mood kelaut aku. Kalau korang sudilah…kalau korang ada mabuk laut, aku tak paksa…duduk di persisiran pun kira okaylah… Sebenar takde apa pun nak cerita sangat. Cuti lama, aku pun dah terbang ke mana. Dikesempatan ni aku nak kongsikan satu berita sedih. Dimana seorang kenalan dari kos Geomatik …

Otakku kelaut….. Read More »

Scroll to Top