Month: May 2015

Movie of the Month

Bulan Mei ni adalah bulan paling banyak aku ke wayang…(3 kali je pun!) Lebih pada satu kira banyakla tu kan?Takdelah, kebetulan banyak cerita yang aku minat jatuh pada bulan Mei ni..Makanya kerja hujung minggu adalah tengok wayang…Memang agak lambat aku update, tunggu mood blogging katakan…(macam-macam aje alasan kalau dah malas tu kan?! hahahaha)Ni aku susun base …

Movie of the Month Read More »

Goodbye Part 4!

“ASSALAMUALAIKUM” Semalam, Itu semua semalam yang berlalu.  Semalam yang penuh dengan pelbagai memori… Tahun yang penuh drama dan air peluh… Kadang memandang sekilas pada kenangan membantu aku untuk sedar diri. Sedar mana duduk diri aku. Dan selamat datang Part 5! Sinar semalam menyuluh hari mendatang. Biar kelam memadam gundah di hati.. Tetap berjuang, Walau diri …

Goodbye Part 4! Read More »

Kenapa Tandas?

Hi there!   Kenapa tandas?  Percaya atau tidak privasi manusia ketika di tandas adalah 100% terjamin. *perhaps* Dan paling aku hairan kenapa ek, Ilham atau idea atau something persoalan yang sukar dijawab akan dapat jawapan ketika dapat tandas?! Hah! adakah hanya aku yang mengalami situasi macam ni?? Sori sangat sebab isu macam tak sopan pulak …

Kenapa Tandas? Read More »

Penangan Ostwind!

“ASSALAMUALAIKUM”Pernah tengok tak cerita Ostwind?Cerita tentang kuda yang bernama ‘Ostwind’??Ostwind ni maksud dalam BI nya adalah ‘Windstorm’. Cerita ni terbaiklah..patut dibuat koleksi dan jadi salah satu cerita yang tak akan di delete.Cerita ni dulu pernah ditayangkan di Astro A-List. Masa tu setiap kali ulang, setiap kali tu jugaklah aku tengok. Tak jemu langsung! Poster Ostwind …

Penangan Ostwind! Read More »

Rumah Sewa Pink!

Assalamualaikum!Semalam, time belek-belek semua koleksi gambar lama-lama, tetiba terjumpa view senja ni. Dan teringat pada satu rumah ‘sejuta kenangan’; Rumah Sewa Pink! Gambar ni diambil time aku tinggal sensorang kat rumah tu. Semua orang balik kampung masing-masing. Hanya aku si perantau asing aje kat situ…untuk hilangkan rasa takut, aku hanya berpeluk pada besi tingkap je. sambil …

Rumah Sewa Pink! Read More »

The Useless

Pernah suatu ketika dulu aku dengar seseorang berkata dengan anaknya. “Kalau korang semua ni mati lagi bagus, dari hidup menyusahkan aku! Hidup pun takde guna-guna asyik menyusahkan orang!” Aku yang mendengar pun merasa sedih, inikah pula orang yang dituju. Sedih. Lagi-lagi aku tengok anak-anak orang tu semua masih dalam tahap satu. Hingusan! Apalah yang dorang …

The Useless Read More »

Scroll to Top