Kenapa Tandas?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Hi there!

 
Kenapa tandas? 
Percaya atau tidak privasi manusia ketika di tandas adalah 100% terjamin. *perhaps*
Dan paling aku hairan kenapa ek, Ilham atau idea atau something persoalan yang sukar dijawab akan dapat jawapan ketika dapat tandas?!
Hah! adakah hanya aku yang mengalami situasi macam ni??
Sori sangat sebab isu macam tak sopan pulak bunyi..tapi, tak boleh lari ke mana, sebab every person need a toilet…Right??
Tandas ni macam suatu ‘masalah’ dalam kehidupan. .ia satu keperluan bagi manusia…
tanpa tandas,…aish, aku tak terbayang laa….
Tandas=Masalah
Hidup manusia takkan pernah lari dari masalah, dan manusia juga tak boleh hidup tanpa tandas. 
Ia saling memerlukan. 
Biasanya, kalau ada masalah atau situasi yang merimaskan aku akan lari pergi tandas…(bergantung pada tempatlah…tak semua tandas tu ada chemistry dengan kita…) yang bersih ajelah..kalau kotor, mintak maap ajelah!

Na…see tandas adalah lambang identiti seseorang! 
Dulu, aku ada satu habit yang ntah datang dari mana, aku sendiri tak tau..kejanya suka masuk tandas orang. Misalnya, time datang raya dulu-dulu aku selalu ‘buat-buat’ sakit perut semata-mata nak masuk tandas. Semua rumah jugakla aku buat macam tu..bukan apa, sebenarnya aku suka tengok tandas rumah orang..admire giler kalau tandas tu memenuhi citarasa..
Bestnya kalau aku dapat design tandas aku macam tu…sampailah sekarang..hahahaha
(namalah habit, susah nak buang sikit…tapi dapatlah control supaya takdelah obvius sangat!)
Tak sangka, besar jugak jasa tandas ni dalam kehidupan manusia kan? Agak-agaknyalahkan, entah-entah jasa tandas ni lagi banyak dari jasa aku pada dunia ni dak? *ish ish ish*
Kalau diukur betapa tandas tu walaupun dipandang sebelah mata, tapi dia ada merata-rata kan? 
Tulah sesuatu yang lekeh itu ada baiknya..Tapi kena ingatla, yang tandas ni rumahnya syaitan…tak elok berlama-lama dalam tandas…
(sama macam masalah, tak elok dibiarkan tanpa penyelesaian…)
Doa keluar dan masuk tandas.
(aku hafal doa ni masa jaga budak tadika dulu…hahahah)

 p/s: sebenarnya aku nak buat title post “Aku dan Tandas” tapi bunyinya macam tak kena aje. ilham pasal tandas ni pun datangnya masa kat tandas ari tu..ha6 tak bleh bla langsungla….

Keep reading on

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *