Movie of the Month

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Bulan Mei ni adalah bulan paling banyak aku ke wayang…(3 kali je pun!) 
Lebih pada satu kira banyakla tu kan?
Takdelah, kebetulan banyak cerita yang aku minat jatuh pada bulan Mei ni..
Makanya kerja hujung minggu adalah tengok wayang…
Memang agak lambat aku update, tunggu mood blogging katakan…
(macam-macam aje alasan kalau dah malas tu kan?! hahahaha)
Ni aku susun base on aku tengok dulu.

1- Avengers: Age of Ultron

Aku rate: 7/10
Masa tengok ni aku terlambat dua minit!
Asyik sangat buat aiskrim sampai lupa masa tayangan!
Puas hati dan macam biasa cerita dia sangat lawak…suka tengok semangat pasukan diorang. 
(Kadang ada jugak terasa nak mendaftar diri jadi ahli Avengers ni…hahahaha)
Tak habis-habis berangankan?
Salah satu cerita wajib milik, dan ulang tayang!


2- Pitch Perfect 2

 Aku bagi 6/10
Tak puas tengok sebab….entah!
Not bad jugaklah….tapi terasa macam ada kurang di situ…
Macam tak puasla nak tengok! 
Tapi, lagu ‘Flashlight’ tu memang terbaikla! 
So-so…


3- Spy


8.5/10 aku bagi!
Faktor tengok mulanya sebab Jason Statham ni, pastu bila trailer ni main masa ‘Pitch Perfect’, 
terus rasa nak tengok!
(trailer dia aje dah gelak tengok, belom lagi cerita…)

Memang terbaiklah! 
Banyak mesej yang disampaikan dalam bentuk humor.

Unexpected ending!
Wajib milik dan ulang tayang!
(peminat Jason Statham tu…)

Oklah, cukupla tiga movie ni aku balun dalam bulan ni…
Maklumlah musim cuti ni, apa-apa je cerita baru terus nak tengok.
Kalau dah start sem baru nanti payah pulakkan!
Kalau rasa macam tak relevan je ulasan ni, jangan segan komen!
Lain orang lain presepsi kan?


***Thanx for reading!***

p/s: bahagia sebab praktikal dah habis! :p

Keep reading on

Minda vs Hati

Hati itu ada dua. Hati yang boleh dilihat dengan mata kasar dan hati yang boleh …

5 Tips to finding cash home buyers

Sometimes one wants to sell their house fast so that they can use the money …

#Gift4them on board!

Gambar latar hanya hiasan bukan sebenar  Alhamdulillah atas bantuan jiran yang amat baik hati, akhirnya hadiah …

Pamitan sebuah December

December. Bulan aku kata dia. Ah, selamat hari tua bisiknya sendiri. Umur sudah meningkat tiada …

Lone Survivor

“ASSALAMUALAIKUM”Cerita hari tu… Mark wahlberg!!!!Cerita dia memang buat aku rasa bersemangat, terharu…Start je cerita terus …

Memori maulidur rasul

Ingat dulu masa duduk asrama, setiap kali maulidur rasul mesti ada pertandingan perarakan, pertandingan pentomen, …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *