Cafe marooned by Pingu Toha

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Done khatam this novel yang tebalnya mengalahkan kamus! 1036 m/s. Like seriously nak pegang tunggang terbalik dengan buku yang seberat dan setebal itu? Na…tapi aku dah khatam dalam masa kurang sehari…
Ugh….rumitnya lah kisah cinta diorang! (Aku yang tak pernah bercinta ni pun terasa betapa kompleksnya) Serius sepanjang aku baca novel ni aku rasa terhanyut dan tenggelam dalam dasar laut yang tak berpangkalan. Fuh! Deep giler rasa. Lagi-lagi part uth dan Lana tu…
Tapi, overall memang best. They live happily ever after!
Tadaa….
Uth n Lana
Keri’ n Elina
Bucks n Vee
Alam n Teja
Aman n Lisa
Haris n Jem
Kay n Yana
Evan n Ada……
Aku???(hahahaha Null!)
Dan semuanya berkesinambungan. Kalau tak baca salah satu ceritanya gerenti blur! Gerenti bro, sampai aku sendiri terasa macam lost bila baca..tapi, apa yang aku perhatikanlah serasa macam penulis ni macam live around artis, pelakon, produser semua tu…macam krew cerita KIL, Terbaik dari langit, nostalgila, muka surat cinta….hurm kalau dorang producekan cerita Pingu Toha ni pun macam best jugak…
Tapi, better tak payahlah sebabnya kalau semua novel jadi cerita habis tak menarik dah la dunia seni, tak unik da dunia fantasi novel..sebab kadang-kadang imaginasi pembacaan seseorang tu tentang sesebuah novel tu selalunya ada limit dia sendiri…no expectation! Tak perlu expect tinggi-tinggi…cukup sekadar terima seadanya…kan?!
Macam tahap or istilah ‘handsome’ bagi seseorang tu terhadap seseorang yang lain tak sama. Lainlah kalau handsomenya macam si omar burqan Gala tu…(yang kita boleh nak google top lelaki handsome dunia tu memang handsome la kan..) tapi, sebagai rakyat biasa yang wujudnya dan matinya tak memberi kesan kepada negara…tak payah negara..cukup daerahlah kepada orang, memang taklah nak berangan tinggi-tinggi…
Hu hu hu.
Yang hairannya bilalah aku nak jadi penulis ni??
Hurm….inspirasi huh?? Null!. 
Cukup dengan membaca untuk melarikan diri dari realiti…”
Best of luck mr.Pingu!

Keep reading on

“The Rainbow Bridge”

Kindness is the most amazing and powerful weapon… Allow me to stole your time to …

Rant on Matahari #1

Matahari… Orang yang baru jumpa aku mesti akan tanya; Orang baru: Power speck mata kau …

The Healer: How I handle my dark phase

Semester baru nak start. Itu semua student dah maklum. Lagi-lagi bagi student UiTM. Seronok cuti nampak? …

Argh!!! Fe-me Dup-mup!!!! (FED-UP!)

*Amaran!* *Entry ini mengandungi bahasa rojak yang melampau! Sila pangkah jika tidak mahu pening* Argh!!!! Ishfish …

Moving Forward

“ASSALAMUALAIKUM”Semalam aku berjumpa dengan Sir Z yang mengajar subjek Engin. Surv. 2,..dan dengan penuh ____ …

Basic Geomatic Report format

Assalamualaikum and Hello there again! Alhamdulillah penerangan untuk semua subjek sepanjang semester dah pun habis …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *