Rumah Sewa Pink!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Assalamualaikum!
Semalam, time belek-belek semua koleksi gambar lama-lama, tetiba terjumpa view senja ni. Dan teringat pada satu rumah ‘sejuta kenangan’; 
Rumah Sewa Pink!

Gambar ni diambil time aku tinggal sensorang kat rumah tu. Semua orang balik kampung masing-masing. Hanya aku si perantau asing aje kat situ…untuk hilangkan rasa takut, aku hanya berpeluk pada besi tingkap je. sambil menghayati view senja…

Lupa pulak nak bagitau, ‘Rumah Sewa Pink’ ni adalah teduhan aku dari segala cuaca semasa belajar kat Kelantan dulu. 

Wasehmen…satu-satunya view yang paling aku tak boleh lupa..hahahaha 
konon nota jer lebih..memang tak boleh blah langsungkan? Tapi, alih-alih result takdelah gempak sangat! Tapi, syukurlah dapat jugak sambung U kan?
Baru aku perasan, aku tak pernah tangkap gambar rumah sewa ni dari luar…sebab apa ek? Oh! masa tu kan pakai handset cikai jer..memori pun kecik sangat..tak bleh nak simpan banyak gambar, lagu apatah lagi. Zaman yang aku masih pergi ke C.C semata-mata nak update lagu dengan blog!
Wah, rindunya! (aii…sejak bila pandai rindu-rindu ni?)
Rindu itu adalah, anugerah dari Allah….

Even time tu aku rasa sangat beban untuk habiskan semua, tapi bila throwback balik, banyak jugak memori yang tersimpan dan terpendam di situ. Yang banyak ajar aku betapa hidup ni tak boleh lepas dari bermasyarakat. Al-maklumlah daku ni bukan seorang yang reti bersosial…huhuhu
Untuk semua penghuni ‘Rumah Sewa Pink’ batch 2011 terima kasih atas segala memori yang korang tinggalkan…
 Nori, Ika, Sarah, Amalina, Aisyah, Husna
Yana, Syieda, Ada, Mira, Tikah, Ayuni, 
dan yang lain…(maaf dah nyanyuk tak berapa nak ingat dah nama semua…huhuhu)

Nanti kalau dapat reunion balik, jangan lupa ambil gambar ramai-ramai…
Maaf, saya takde koleksi gambar korang semua…
Miss U all!!

Keep reading on

Things gonna change….

Salam Merdeka buat penduduk bumi di Tanah Melayu pada zaman 1957. Kabare kalian penghuni yang …

#Nov13: Goodbye Part 5!

 Assalamualaikum dan salam penghulu segala hari…. Berita gembira #Nov13 Selain daripada album #Purpose yang akan …

Why A?

“ASSALAMUALAIKUM”  A. Answers for Soalan… 1- Cafe Marooned (Uth…) 2- 1810 3- Jean Sasson ******************************************************************************* …

PRIVACY IS THE TOP CONCERN ABOUT WEARABLES DEVICES

Wearable devices have gained great popularity in the health and sports sectors. The technology has …

Happy Birthday To Me…

“ASSALAMUALAIKUM” Cerita kek tahun lepas punya.. Soundtrack: If you’re not the one by Daniel Bedingfield …

Lepak Ahad

“ASSALAMUALAIKUM”Iyap! lusa paper Hydro…dan aku boleh lagi pergi lepak-lepak di tempat wajib pelajar uitm Arau…mana …

Any thought?

0 thoughts on “Rumah Sewa Pink!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *