Sejauh mana….

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Sejauh mana kita mahu melangkah?

Sejauh mana kita harus menongkah segala rencah?

Sejauh mana kita mampu bertahan?

Sejauh mana kita mahu pertahan?

Entah.

Entah lagi.

Balik, balik itu saja jawabmu…

Sebab aku memang selalu keliru.

Soal ini aku memang selalu buntu.

Seperti aku harus mencari sifu

Aku sungguh tak tahu…

Sejauh mana?

Sejauh alam galaksi menerobos mentari pagi

Sejauh nafas sejak azali…

Yang bila-bilakan terhenti…

Mana mungkin jiwa kita selari pada caturan Ilahi…

Mana mungkin Diakan beri pada sesuatu yang sudah kita sebati..

Wujudnya takdir bila kita percaya

Wujudnya qada’ bila kita punya agama…

Wujudnya qadar pula bila kita sudah mula menerima segala dengan redha…

Sejauh mana lagi kita harus bergerak?

Sejauh mungkin…

Hingga kau berpaling tiada yang kelihatan…

Hingga kau berfikir dua kali untuk berpatah arang…

Aku tak pasti jaraknya…

Aku tidak punya idea ukurannya

Aku jua tiada punya kompas untuk tahu koordinatnya…

Yang penting aku punya Dia…

Dia pengatur segala ukuran dilangit jua disana…

Sejauh mana kita dekat padaNya itu semua rahsia…

Sejauh mana pun kita pergi, yang satu itu senantiasakan menghampiri…

Kamu tahu itu…

Sejauh mana lagi mahu lari…

Keep reading on

Benang Halus dan Air Masin

Suatu benda yang kita sukar tebak adalah dinding yang dicipta dari untaian benang halus.  Mahu …

I’m 25 and single

Aku ada satu phobia yang aku cipta dalam minda. Nama dia Gamophobia dan philophobia. Dulu, …

The Cloud Song, just for you…

Aku ada satu lagu. Lagu tu first time aku dengar dalam aeon. Yah, kadang aeon …

Goodbye Part 3!

“ASSALAMUALAIKUM” 12/11/14 ‘Biarlah tak dean, asal jangan fail sudah!’ Habis doa dah masa sebelum click untuk …

Menakutkan!

Sebagai seorang AMBIVERT, menjadi VIRAL itu bukanlah suatu idaman. Bahkan ianya amatlah menakutkan! Seriously! Sampai rasa macam …

Purpose of living

Salam sore buat semua teman-teman yang masih mengintai dibalik talian sambil mengisi minda yang sudah …

Any thought?

0 thoughts on “Sejauh mana….”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top