Keunikan sebuah kehidupan

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Aku tak tahu macam mana nak mulakan entri santai. Sebab terlalu biasa guna bahasa kiasan, metafora, dan gaya bahasa yang skema? Entah….sebab aku rasa seronok dapat keluarkan bahasa lama dari dalam jiwa yang aku sendiri pun tak pasti datangnya dari mana…

Kehidupan. 

Kita tak jangka kita akan hidup sebegini singkat atau sebegitu panjang. Semua rahsia Tuhan. Lain agama pun akan faham. Bercerita soal kehidupan, masa aku dalam perjalanan ke tempat kerja pagi tadi, ada kemalangan di Lebuhraya Persekutuan. Kind of ngeri jugaklah sebabnya aku nampak darah! huwaaaaaa seram!!! Tak pasti kemalangan antara apa dengan apa. Tapi tadi aku ternampaklah seorang pembonceng atau penunggang motorsikal tak berkutik dari pembaringan dia. Dan darah mengalir seolah….satu je aku doakan, semoga mereka semua selamat dunia akhirat.

Siapa tak seram weh tengok darah in real life dalam kemalangan jalan raya? Meremang jugaklah tadi….huhuhuhu..

Unik

Hari tu, aku dah terbuat kerja gila. Yeah gila sebab aku tak pernah terfikir pun aku akan seberani itu untuk ‘break the pattern’. Ini semua gara-gara Nygma! Hahahaha takdelah…dia hanya suis yang gerakkan motor-motor common sense aku untuk live my own life. Hasilnya, walau pun sedikit patah hati, tapi aku rasa lega. Pelikkan?

Apakah kerja gila itu wahai penulis?

Gila ke? Takde lah kerja gila sangat. Cumanya aku guna title kerja gila sebab aku tak pernah buat kerja-kerja macam tu, Nasib baik jugaklah aku guna medium yang unknown. So, lepas da tau resultnya, aku takdelah rasa malu giler sampai tahap terpaksa jadi burung unta!

Tapi adalah sehari dua aku ambik masa untuk hilangkan rasa ‘betapa bodohnya diri ini’ dengan lepak-lepak dekat luar. Opkos yang jadi telinganya adalah Nygma. Aku ingat aku akan bersepai dengan kristal tanpa darah tapi nyata tidak….it’s nice to have a friend like Nygma…i’m sooo grateful….huhuhu

Mungkin sampai sini ajelah kot cerita dia….ada lagi keunikan ceritera yang lain. Tapi biarlah ia jadi rahsia…

Tiada lagi biru kelabu. End of chapter. Kita mula chapter baru. Buangkan segala mentaliti lapuk dan juga persepsi yang berdebu. Install minda dengan vibe baru. Doakan saja yang terbaik untuk aku dan kamu.

Till then!

Oh ya, budak UiTM hari ni berdebar tunggu result ye?? hahahaha

Keep reading on

Disguise

Setelah selesai menukar barang satu dua warna dalam blog ini bagi menampakkan ia berwajah segar, …

Kawan…

Kawan itu… Tidak dihitung pada waktu gembira, Tapi dibilang pada waktu berduka Kawan itu.. Satu …

Batman vs Superman?

Hello there! Alhamdulillah masa GA MBO Cinema yang lepas, aku dapatlah dikira sebagai salah seorang …

Pilihan kehidupan

Dalam tahun ni, kemungkinan aku akan tamat belajar. InsyaAllah. Doakan segalanya dipermudahkan. 2019 adalah tahun …

The Other Side of Open House…

Holla there! How your normal life going? Adakah menarik seperti majlis pembukaan SUKMA di Kuching …

Kenapa pilih Huawei P9?

Holla there! Baru nak timbul balik selepas seminggu misi pencarian smartphone paling awesome kurun ini. …

Any thought?

0 thoughts on “Keunikan sebuah kehidupan”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *