Month: December 2016

Last entry for 2016…

Bagi aku, 2016 itu macam “tahun yang paling sukar untuk dilupakan…”  Bagi aku jugak, “2016 adalah tahun akhir jejak Arau sebagai student kampus Arau…” Lagi?? # 2017: Hai! Holla! Ini 2017. Awak 2016 kan? Awak punya tempoh sewa dah tamat dah dengan budak ni…mungkin awak boleh keluar kot. Bawak barang-barang awak semua tu sekali. Jangan tinggal satu pun …

Last entry for 2016… Read More »

Kenapa…

Kenapa? Kenapa orang selalu minta pendapat tentang cinta pada orang yang tak pernah mengalaminya? Kenapa?Kenapa orang selalu jadikan mereka sebagai rujukan walhal direktori mereka dalam perhubungan adalah sifar? Kenapa aku cerita perihal ini?! Ya! Betul jangkaan anda!! Aku perlukan jawapan dari mereka yang selalu menjadikan orang seperti aku sebagai rujukan ketika mereka menghadapi kekeliruan dalam …

Kenapa… Read More »

Mengintai tabir 2017

Yeah, ada seminggu lebih lagi 2017 akan persembahkan dirinya sebagai watak utama. Minggu yang sudah penuh dan sesak dengan segala tugasan sebagai pelajar, telah pun berakhir. Sekarang yang tinggal adalah perang menuju final exam. InsyaAllah malam ni, Masjid UiTM Shah Alam ada buat sambutan Maulidur Rasul sekaligus melaksanakan Solat Hajat. Alang-alang berenang, minum air terus… …

Mengintai tabir 2017 Read More »

Aku dan Blogger #3

Baru perasan, tahun lepas tarikh 13/12 ni aku up entry pasal Aku dan Blogger siri 2. Apa lagi, pada tarikh yang sama ni aku gunakanlah peluang untuk menyambung siri tersebut. [siri 1, siri 2] Dan berkemungkinan setiap tahun pada 13/12, siri ini akan terus bersambung dan bersambung…. Holla there!Salam blogger pada yang baru follow laman …

Aku dan Blogger #3 Read More »

Lari….with Traveloka

Aku dah lama tak lari. Lari dalam istilahnya; menjauhkan diri seketika dari kesibukan kerja harian yang aku lalui.  Semingguan lepas, aku berjaga tanpa sebarang lena panjang. Sampaikan kawan sekelas tegur, ‘kenapa kau stress sangat?’. Mahunya tidak, bila semua kerja jatuh pada dateline yang sama dan groupmates kau pulak submit semua bahagian diorang pada malam harinya …

Lari….with Traveloka Read More »

Scroll to Top