Month: July 2015

Maaf Dari Hati…

“ASSALAMUALAIKUM” Jauh dari sudut hati ni, aku nak minta maaf sangat-sangat untuk semua yang pernah menyinggah sini, yang follow, yang komen yang tinggalkan jejak….yang aku dah lama tak komen…silent reader aje…Di atas semua kekasaran bahasa dalam penulisan, siapa tahu ada yang tersayat jiwa tika membaca…Maaf kalau ada yang aku tak balas ke hapa semua selama …

Maaf Dari Hati… Read More »

Wake up, wake up!!!!

Ku pandang kipas bilah nan lima di siling. Raya dah seminggu berlalu, angin assignment dan segala report dah bertiupan sejak semalam. Group whatsapp yang dulunya senyap pun dah mula berbunyi. Bukan apa, semua dah sibuk menanya apa yang kena submit? Bila kena submit? Ah, mood malas pulak masih bermaharajalela dalam sanubari…Nikmat pulak hidup kat rumah! …

Wake up, wake up!!!! Read More »

Raya, raya dan raya lagi-lagi raya tak habis raya……

“ASSALAMUALAIKUM”Kalau semua orang sedang bersupu-supu upload gambar raya keluarga, aku pun nak sibuk upload gambar raya open house hari tu,,,Sebelum tu, sukalah aku nak ucapkan SALAM AIDILFITRI UNTUK SEMUA YANG SUDI MENYINGGAH BLOG AKU DI MUSIM RAYA NI…Hari tu rumah aku parent aku adalah buat open house. Raya kedua. Busynya mengalahkan kenduri kahwin aje….tengoklah kitaorang siap sibuk …

Raya, raya dan raya lagi-lagi raya tak habis raya…… Read More »

Bazaar oh Bazaar!

ASSALAMUALAIKUMYa salam sejahtera sekalian budiman yang menjengah ke laman merapu tak sudah! Seperti hari-hari biasa yang lainnya, kali ni inginlah daku bermurah hatinya menceritakan kisah-kisah sebagai peniaga di bazaar…Kalau sebelum ni, aku asyik jadi sang pembeli, maka kali ni, aku pulak jadi sang peniaga. Huh, tak tergambar penatnya…(even tadelah penat sangat…) tapi bolehlah…seronok pun ada plus …

Bazaar oh Bazaar! Read More »

Cuti Raya di Mana???

“ASSALAMUALAIKUM”Cuti raya di mana??Of courselah kat Miri!Alhamdulillah, dengan selamatnya aku telah pun tiba di rumah tepat 10.30 pagi tadi. Fuh! memang tak terkatalah mengantuk tahap gaban ke berapa ceritanya kan? Sebab sepanjang flight dari KL -MYY aku hanya tidur. Iyalah, nak buat apa lagi kalau malam sebelumnya aku tidur-tidur ayam je. Beralaskan lantai surau yang amat …

Cuti Raya di Mana??? Read More »

Coret-coret Ramadhan….

Salam ramadhan Al-mubarak buat semua umat Islam…Al-kisahnya aku ‘yang terlambat’ untuk ucapkan salam Ramadhan pada awal. Ah,…usah ditanyalah ke mana hilang masa tu. Apa-apa pun here I am…(panjanglah kisahnya kan bila dah lama tak update…)Alhamdulillah tahun ketiga puasa di Arau ni semakin tinggi cabarannya. Tambahan kerja lapangan pun bertambah jauuuuh jaraknya dari kampus. Maklumlah bulan …

Coret-coret Ramadhan…. Read More »

Scroll to Top