Wake up, wake up!!!!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Ku pandang kipas bilah nan lima di siling. Raya dah seminggu berlalu, angin assignment dan segala report dah bertiupan sejak semalam. Group whatsapp yang dulunya senyap pun dah mula berbunyi. Bukan apa, semua dah sibuk menanya apa yang kena submit? Bila kena submit?
Ah, mood malas pulak masih bermaharajalela dalam sanubari…Nikmat pulak hidup kat rumah! Tapi untuk masa depan yang gemilang, nak tak nak MALAS tu kena pancung sikit. Cantas dan banteras bagi habis! Jangan sampai jejas masa depan…(aiy aiy…)
Esok lusa sesi kuliah dah kembali normal. Parah jugaklah! Tapi itu sakit belajar kita simpan aje…
(padahal aku punya flight senin baru naik, selasa baru sampai Arau…da….)
WAKE UP!!!
Jangan biar malas merantai diri…
(sejak bila pulak malas tu ada rantai ha?….entah….kau senyap! berenti merapu around boleh tak?? *geleng kepala*)
Ah, sudah dah macam tak siuman dua minggu raya ni. Mana kata nak settlekan segala assignment tadi? Kat sini pulak menyangkutnya ea? Kejap lah…hahahaha
(Ni kau merapu kat sini orang pun tak nak bacalah…sibuk aje…ah, kau senyaplah…)
Ada-ada aje…okaylah, aku pun dah boleh ‘mati lesu’ kalau hari-hari hidup macam ni..At least, habis belajar dengan jayanya nanti bolehlah rancang hidup sendiri. 

Chow lu…

Lupa nak cerita, hari tu aku menang GIVEAWAY. Terima kasih kepada LOLA 🙂
InsyaAllah kalau aku rajin nanti-nanti, aku buat entri untuk semua hadiah yang aku menang hasil dari GA. (kredit kepada KameqDeanna, BlogParih)
Oh, tak lupa pulak yang masa BlogParih buat segmen, aku menang sebagai bloglist dia…(Phew, aku punyalah sesaja join tak nak menang pun, tetiba masuk bloglist…:p)
Apa-apa pun thanks semua…:)

danke google!

Keep reading on

Andai Ini Ramadhan Terakhirku…

Ramadhan itu munculnya pasti,  Kerna tarikhnya kita ketahui… Mati itu pun pasti, Tapi tarikhnya kita …

Mirror of Society

Mirror itu cermin.  Semua orang tahu cermin fungsinya memberi pantulan kepada apa sahaja yang ada …

Rindu Rumah

“ASSALAMUALAIKUM”(Coretan dari utara…kemerapuan yang tak pernah habis….)Petang yang damai macam ni, kadang buat aku terfikir …

Pintu & Almari

Pintu definisi dia banyak. Terlalu banyak. Dari segi maknanya, pintu adalah suatu akses dari suatu …

Pilihan yang sukar!

Holla! Malam ni aku nak celoteh pasal kerisauan yang melanda sejak akhir tahun ni. Antaranya: …

Tak lapok dek hujan, tak lekang dek panas…

Holla!  Kabare kalian semua? Harapnya sihat wal’afiat. Aku? Aku macam nilah…tak banyak bunyi since 3011 …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *