Month: March 2017

Pohon Kecil

Minggu lepas banyak peristiwa. Tapi aku tangguh lagi untuk bercerita dengan alasan internet giler slow-na-matey! Jadinya, aku peram lagi semua cerita itu menjadi satu entri. Yang sebenarnya aku sendiri pun dah lupa segala peristiwa yang terjadi. Masuk minggu ni, dah sebulan berlalu bagi semester dua. Terasa cepat dalam lambatnya. Sebab jadual sem ni, Alhamdulillah sangatlah …

Pohon Kecil Read More »

Lazada Birthday Blogger Contest

Holla! Ramai yang sedia maklum, Lazada sekarang sedang rancak mengadakan contest terbuka kepada semua blogger Malaysia sempena birthday Lazada yang ke-5 tahun! Minggu ni saja ramai blogger memeriahkan ruangan “reading list” dengan join Lazada Birthday Blogger Contest.  Mahu tidak tergugat iman gua bila peluang ni muncul depan mata. Seminggu aku ambik masa untuk pilih tiga …

Lazada Birthday Blogger Contest Read More »

Awas! Kawasan licin.

Kawasan licin adalah situasi yang paling merbahaya. Tak kiralah secara nyata ataupun secara metafora. Zon kawasan licin berlaku apabila kita mula takut pada gelinciran. Gelincir yang menyebabkan kita takut juga pada kejatuhan.  Jatuh. Istilah yang paling kelakar bila seseorang itu sudah berpaut pada tempat yang kukuh tapi masih jatuh tergelincir! Ini metafora. Semua orang takut …

Awas! Kawasan licin. Read More »

Hidup.

Orang selalu kata, hidup ini adalah pilihan. Pilihannya yang terlalu banyak sehingga kita, spesifiknya aku menjadi “buta”. Buta dalam membuat pilihan. Bila pilihan terlalu terhad, dikatakan tiada kepelbagaian dan tidak kreatif.  Dua perkara ini sebenarnya buat hidup aku menjadi tergantung. Masih diambang keliru mahu memilih hidup untuk menjadi apa. Cukupkah hidup aku sekadar hidup?  Hidup …

Hidup. Read More »

Scroll to Top