Month: June 2016

Ceritera Ramadhan…

Salam Ramadhan Al-Mubarak kepada semua!  Sebelum memulakan entri dengan lebih lanjut, bersamalah kita menghadiahkan Al-Fatihah kepada Prof.Izzi yang baru saja pergi tengahari tadi…Al-Fatihah… Masa awal masuk UiTM dulu, time MDS akan ada satu ujian Matematik. Dimana ia mengasah balik skill matematik kita. Time tu, aku jawab semberono je…sebab of courselah yang banyak guna formula tu …

Ceritera Ramadhan… Read More »

The Other Side of Bazaar

Assalamualaikum! Kabare kalian semua? Alhamdulillah sihat seiring dengan berlalunya Ramadhan. Harapnya semua begitulah…Pergh! Seminggu zebby-zebby dengan rutin Ramadhan, baru hari ni dapat taip dengan amannya….fuh! (acah-acah tengah lap peluh kat dahi…) Hari tu, aku pernah cerita yang tahun ni kitaorang (refer kepada aku dan beradik lain) ada bukak bazaar. So, dalam lebih kurang sepuluh hari …

The Other Side of Bazaar Read More »

Ahlan wa Sahlan Ya Ramadhan…

Salam Ramadhan kepada semua umat Islam yang menyambutnya diseluruh dunia. Macam mana first day Ramadhan? Sempat bersahur tak? Kalau sempat, alhamdulillah…apa? tak sempat? Takpe, boleh cuba lagi esok. Yang paling penting, niat puasa jangan lupa… Alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan untuk menyambut ramadhan tahun ini. Dan untuk pertama kalinya selepas 12 tahun, aku dapat puasa …

Ahlan wa Sahlan Ya Ramadhan… Read More »

Scroll to Top