Month: January 2020

Realiti Sebuah Suka

Bicara soal suka, pasti bertanya sebab. Kenapa kau suka? Sebab apa kau suka? Dan apa sebalik cerita perihal realiti suka ni? Tak. Semuanya tidak bersebab. Aku tulis sebab aku suka tulis. Aku blogging sebab aku suka. Suka hanya kerana suka tanpa sebab. Tapi, tak semua orang boleh terima suka tanpa sebarang alasan. “Aku suka kau.” …

Realiti Sebuah Suka Read More »

Cerita menganggur 19 hari

Pengalaman menganggur 19 hari itu sebenarnya sangat nikmat dan mendebarkan. Nikmat sebab kau boleh buat kerja apa yang kau suka tanpa perlu risaukan masa. Mendebarkan, sebab kau takut hidup tanpa sebarang penjanaan income. Kau mula dihantui dengan bisikan-bisikan yang boleh melemahkan jiwa perjuangan kau. Murung, anxiety, takde mood semua tu usah diceritakanlah rasa dia. Kadang …

Cerita menganggur 19 hari Read More »

Fasa kehidupan baru

Sebenarnya aku tak tahu nak mula cerita dari mana. Cuma aku bersyukur sangat-sangat sebab perubahan fasa itu dipermudahkan walau aku sendiri masih dalam kondisi yang agak terkejut jugaklah. Dia macam terlalu pantas. Tapi dalam masa yang sama aku sangat bersyukur. Alhamdulillah… ^_^ Haaa apa dia yang berlaku sebenarnya? Seperti yang sedia maklum, 2019 merupakan tahun …

Fasa kehidupan baru Read More »

blur-bottle-bright-building-273238

Disebalik Orang

Salam budiman buat semua pembaca. Ini adalah tulisan pertama sejak sofieadie merubah wajah blog dia. Dalam kurang dari 20 hari yang berlalu ini, bermacam peristiwa dah berlaku. Berakhirnya kehidupan seorang pelajar Fasa menjual diri untuk berkhidmat dan membantu masyarakat Fasa ketidakstabilan kewangan dan mental Fasa permulaan kehidupan dunia kedewasaan Cerita untuk move on selepas tamat …

Disebalik Orang Read More »

Lahirnya sebuah kehidupan

Untuk hidup, tak ramai yang hidup. Untuk hidup, menginginkan mati, ramai yang tiada persiapan rapi. Untuk hidup, dengan jiwanya mati pun ramai yang tidak mengetahui. Untuk hidup bersama Rabbul Izzati, ramai yang ketahui tetapi tidak ramai yang berjaya menempuhi hingga ke pengakhiran haqiqi. Siapa yang mengadili konsep sebuah kehidupan? Bilakah sebenarnya sebuah kehidupan itu benar-benar …

Lahirnya sebuah kehidupan Read More »

Throwback 2019

Aku lambatkah untuk throwback? Nah…I still got time lorh. Alhamdulillah aku baru sudah siap merekod episod ketiga season 2. Jujur cakap episod itu aku edit dengan air mata kot. Sob sob sob….aku cuba untuk tidak menangis, tapi ia seolah automatik. So, tak mau cerita panjang. Aku sum up peristiwa yang berlaku secara ringkas sepanjang 2019. …

Throwback 2019 Read More »

Scroll to Top