Month: August 2016

JPJ Story from Miri

Alhamdulillah tamat sudah sesi belajar memandu aku tepat pukul 12:50 tadi. Syukur sangat ditemani hujan rahmat, akhirnya aku LULUS!!! Yeay! Aku tak tau pulak bila kita lulus JPJ, dia semacam ada satu feeling. Happy! Ya, happy giler sampai rasa macam sengih dia tak habis…(even time aku taip ni pun dok sengih semedang…) Macam tak sabar …

JPJ Story from Miri Read More »

Sayonara *Perihelion!

*Perihelion adalah nama batch kitaorang sebagai student Geomass 1316.  Dalam istilah Astronomi, Perihelion adalah “the point in the orbit of a planet, asteroid or comet at which is closest to the sun.” Aku bukan nak hurai pasal Perihelion dari sudut astronomi, maka kalau terasa berminat untuk tahu lebih lanjut boleh layari laman sesawang atau buku …

Sayonara *Perihelion! Read More »

Orang

Dalam penggunaan kata ganti nama diri, aku selalunya bahasakan ‘orang’. Digunakan dengan campuran bahasa melayu sarawak miri dan bahasa baku. Tak semua orang aku gunakan kata ganti nama diri ni. Hanya orang tertentu.  Dengan member, aku guna aku kau. Kawan sekolah, saya kamu.. Orang asing, saya awak. Atau panggilan yang sopan… Orang.  “Bukan orang yang …

Orang Read More »

Scroll to Top