Sayonara *Perihelion!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
I heart Ramadhan 1440H
Peluang
Endgame dan Hantu Kabel
Move On zillion time
Too March stories
Self Care On A Budget
*Perihelion adalah nama batch kitaorang sebagai student Geomass 1316
Dalam istilah Astronomi, Perihelion adalah the point in the orbit of a planet, asteroid or comet at which is closest to the sun.”
Aku bukan nak hurai pasal Perihelion dari sudut astronomi, maka kalau terasa berminat untuk tahu lebih lanjut boleh layari laman sesawang atau buku rujukan yang berkaitan dengannya…okey?
So, dua hari lepas..seperti yang korang semua maklum dan alami..ia adalah hari yang paling (acane aku nak describe ek?) paling mendebarkan lah jugak. Sangat!!! Sampai aku rasa macam tidur pun tak lena dowh. Bila nak tido pun tak dapat, aku cubalah hiburkan diri ni supaya fikiran tu tak fokus pada ‘kebarangkalian itu’….
1500 090816.
Konon buat hati kental. Tak nak semak…takut! Tapi cuba jugak semak. and…
“What? Tak dapat??!”
Mak aih! sodih eden ginie! kena buat rayuan lah gamaknya…
Dalam sedih begitu, baru aku perasan…nombor ic yang aku masukkan SALAH! hahahahahahha…Bismillahirrahmanirrahim…..puh!
“Alhamdulillah!!!”
Dan bermula detik itulah handset aku yang selama ni tak pernah riuh, boleh riuh seharian suntuk! Hebat! 
Tahniah semua!!! 
Tapi….tapi aku tak pi dah Araustralia….T^T…(bajet sedih konon! padahal dalam hati teruja nak melampau!)…taklah! aku serius sedih ni…mana lagi nak cari makanan murah dan kos sara hidup rendah macam kat Arau tu? Dan untuk seketika (sekejap dua macam tu jerlah..) aku teringat yang lepas ni, aku dah tak perlu susah payah angkat tripod bagai. Kena turun site, bergelap semua pun dah tak payah…dan aku…akan berpisah dengan the best group LP ever! okay…sedih sikit…sikit je…
Lima orang: dua masih setia bersama. Aku dah curang dulu. Sorang lagi QS. Dan seorang lagi bawak diri…ke mana? aku pun tak tahu….(lara benar nampaknya…)
Dan…this is the goodbye for Perihelion! Thanks for everything! Tiga tahun bhai…lama tu! (ala…tiga tahun je pun…sentimental betullah aku nih….T_T)
Disebabkan penangan AnoHana yang masih menampar diri ni, time aku dok layan semua karenah kat phone, aku dok repeat lagu ni sampai tak tau dah kali ke berapa. Dan mungkin ni lagu yang sesuai untuk tema entri kali ni.. ^_^…terimalah lagu ini dari saya untuk anda semua yang pernah hadir sepanjang tiga tahun di Arau. 
Tipulah kalau aku kata takde ‘somebody I used to know’…boleh jadi, orang itu aku. Boleh jadi jugak dia. Ah! sebolehnya aku tak mahu berperasaan begini. Untuk mereka, aku ucapkan tahniah dan terima kasih kerana pernah menerima aku suatu ketika dulu. Biarlah perkenalan kita singkat, tapi cukup bermakna…Maaf saja mana pernah cukup. Tapi, mendengar lafaz “aku terima maafmu” itu lebih bahagia dari “aku terima nikahnya…

Sayonara Perihelion!!!
Wah!! tak sangka dowh aku kata macam tu. Macam mimpi pulak dah….semoga perjalanan baru kita semua nanti diberi ketenangan dalam diri. Amin! 
Haa…nampaknya lepas ni, aku tak boleh nak hurai panjang dah pasal Geomatik…pasai..pasai aku dah ‘cerai’ dengan dia. (jangan risau, entri-entri geomatik yang lama tu aku takkan buang. Korang boleh buat rujukan) tapi fakulti aku masih sama. Cuma lain dah lah…aku takleh nak riak angkat total station da, aku dah tak perlu pakai baju merah tu (mungkin…) Aku dah tak perlu jadi tukang pegang payung yang sentiasa menyayangi dan melindungi total staion lebih daripada nyawa aku sendiri…
Bos! Aku da resign jadi assistant kau. Lepas ni kau bolehlah cari asssistant baru yang lebih hebat dari aku…Korang dua hiduplah baik-baik kat Arau nanti. Kalau makan kuey teow kungfu tomyam tu, jangan lupa kitaorang….rajin-rajinlah ziarah tempat lepak kitaorang dulu. Kirim salam kat kedai Oren juga. Entah masih sama ke tidak pekerja dia..*_*
-‘Once surveyor, selamanya surveyor’- itu korang…
Rezeki masing-masing. Adalah tu hikmah dia….aku dah kena buat kajian untuk kos akan datang ni. (Tolong naikkan views blogger yang berkaitan…haaaa….)
Kalau takde permintaan, memang tiadalah entri pasal geomatik lepas ni…cuma bab-bab throwback tu, aku rasa mesti ada punya nanti….insyaAllah…
Aku rasa banyak lagi entri untuk Geomatik yang aku belum kongsi. Hurm….kena buat ni sebelum daftar nanti. And aku tak perlu MDS!!! yeay!!! Bahagianya rasa!

Siapa daftar 3 – 4/9/16? 
Kita geng! Mungkin takda MDS. Sebab 5/9 tu dah start kelas. Siapa yang daftar awal pada tu, mungkin adalah kot…kot…kot…(ini perasaanku saja…)
Sayonara Perihelion!!

Okay…wa gerak lu, pape roger….and see you when I see you…
Thanks for reading and all the best semua!

Keep reading on

Any thought?

0 thoughts on “Sayonara *Perihelion!”

  1. all the best sofie. dalam apa jua bidang yang diceburi.
    perjalanan masih jauh…terima seadanya apa yang mendatang dan hadapi dengan senyuman…

    koey teow kungfu memang sedap

    comel budak bawah ni…ok layan lagu kat atas tu…

  2. ha'ah…eh, takdelah…tak pernah pun post lagi..heheheh..cuma adalah selit kata macam nak tukar…heheheh

    kejapnya cuti…masih kat perak lagi la ni kan?
    thank you nina!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading