Month: July 2016

Satu ≠ Pertama

Satu tak sama dengan Pertama. Satu adalah satu dan pertama adalah pertama. Apa yang membezakan nombor ni? Satu. Satu orang yang lahir setiap hari adalah bukan orang yang pertama lahir didunia.  Satu orang yang pergi, juga bukan orang yang pertama tinggalkan alam fana. ‘Satu hari’ juga bukan ‘hari pertama’ untuk kita jadikan ianya adalah ‘satu …

Satu ≠ Pertama Read More »

The Other Side of Open House…

Holla there! How your normal life going? Adakah menarik seperti majlis pembukaan SUKMA di Kuching tempoh hari atau seperti cuaca di Miri yang sentiasa hujan mendung setiap hari?  Hujan? – Alhamdulillah. Syukur atas rahmatMu –  Sebenarnya dari hari tu lagi aku nak cerita pasal open house…tapi penat dia semacam belum pulih. Penat fizikal, minda, mental, emosi….kalau boleh …

The Other Side of Open House… Read More »

Minda vs Hati

Hati itu ada dua. Hati yang boleh dilihat dengan mata kasar dan hati yang boleh merasa.Hati itu kalau tidak dipelihara, boleh membuatkan minda/akal kita lumpuh bersama… Ah! Usah kau berfalsafah tentang hati, jika hati sendiri pun tak pernah dijaga. Kau tak pernah ada masa aku perlukan. Kau selalu menyepi bila aku ajukan soalan, dan bila …

Minda vs Hati Read More »

A letter to my best friends

Holla there my friends!  Dari utara Malaysia hinggalah ke Sabah nun…kabare kalian semua? Aku harap korang semua sihat dan sejahtera hendaknya bersama keluarga tercinta…. [Entri kali ni adalah untuk mengembalikan mood menulis yang sudah kelaut. Sebagai langkah pertama, aku cari challenge yang betul-betul aku rasa macam nak buatlah. Disebabkan petang kelmarin, tadi or semalam, salah …

A letter to my best friends Read More »

Scroll to Top